- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s muškatnom bundevom i shiitake gljivama.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- muškatna bundeva, 400 g
- maslac, 40 g
- luk, 1 glavica
- riža, 300 g (za rižoto)
- suho bijelo vino, 120 ml
- češnjak, 1 režanj
- shiitake gljive, 200 g
- dimljeni sir, 100 g
- cimet, 1/4 žličice (u prahu)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Muškatnu bundevu ogulimo, očistimo i narežemo na trakice. U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja, dodamo polovicu maslaca, sjeckani luk, malo posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Kad se luk karamelizirao preko njega dodamo arborio rižu, malo je prepržimo da upije masnoću.
- Potom u tavu stavimo bundevu narezanu na trakice, protisnuti češnjak, malo cimeta i sve zajedno kuhamo podlijevajući malo po malo vrelom juhom te miješajući dok se riža ne skuha do željene mekoće.
- Rižu polijemo s malo suho bijelog vina i dalje kuhamo stalno miješajući, 15-20 minuta. Kad je riža kuhana smanjimo vatru do kraju. Dimljenom siru skinemo koricu i naribamo ga u rižoto, shiitake gljive prerežemo po pola i stavimo u tavu, promiješamo, poklopimo i stavimo da odstoji 2-3 minute.
- Gotovi rižoto poslužimo u zdjelu, preko njega stavimo kockice maslaca i naribamo malo sira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |