Rižoto s pancetom, porilukom i šparogama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s pancetom, porilukom i šparogama. – povrtni temeljac, šparoge (zelenih), poriluk ((samo bijeli dio)), češnjak, panceta, majčina dušica (sušene), riža, bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šparogama odstranimo donji tvrdi dio i vrhove, srednji dio prepolovimo po duljini i narežemo na komade veličine 5 cm, bijeli dio mladog luka također prerežemo po duljini i sitno narežemo, a pancetu nasjeckamo. ; Narezane šparoge s vrhovima, stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 5-6 minuta. Zatim šparoge izvadimo iz juhe, ocijedimo ih u situ i uronimo u ledenu vodu, kako bi zaustavili proces kuhanja te da šparoge zadrže svježu zelenu boju. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani poriluk i sjeckanu pancetu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo sušenu majčinu dušicu, prelijemo s cca. 200 ml vruće juhe, promiješamo i kuhamo dok juha ne ispari. ; Potom dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute. Kada je riža upila dio masnoće protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo stalno miješajući. Nakon 2-3 minute, kad vino napola ispari, nastavimo kuhati rižoto povremeno podlijevajući juhom, i miješajući, 16-17 minuta. ; Zatim dodamo narezane šparoge i maslac, sastojke dobro izmiješamo, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute. ; Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, popaprimo, posipamo naribanim parmezanom, ukrasimo prokuhanima vrhovima šparoga i poslužimo.
; – Šparoge su niskokalorične, bogate mineralima, vitaminima i vlaknima što ih čini idealnom namirnicom za sve koji se žele zdravo hraniti i održavati vitku liniju, a uz ovako pripremljen rižoto s pancetom, porilukom i šparogama, to zaista neće biti teško.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rižoto s pancetom, porilukom i šparogama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s pancetom, porilukom i šparogama. – povrtni temeljac, šparoge (zelenih), poriluk ((samo bijeli dio)), češnjak, panceta, majčina dušica (sušene), riža, bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šparogama odstranimo donji tvrdi dio i vrhove, srednji dio prepolovimo po duljini i narežemo na komade veličine 5 cm, bijeli dio mladog luka također prerežemo po duljini i sitno narežemo, a pancetu nasjeckamo. ; Narezane šparoge s vrhovima, stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 5-6 minuta. Zatim šparoge izvadimo iz juhe, ocijedimo ih u situ i uronimo u ledenu vodu, kako bi zaustavili proces kuhanja te da šparoge zadrže svježu zelenu boju. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani poriluk i sjeckanu pancetu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo sušenu majčinu dušicu, prelijemo s cca. 200 ml vruće juhe, promiješamo i kuhamo dok juha ne ispari. ; Potom dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute. Kada je riža upila dio masnoće protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo stalno miješajući. Nakon 2-3 minute, kad vino napola ispari, nastavimo kuhati rižoto povremeno podlijevajući juhom, i miješajući, 16-17 minuta. ; Zatim dodamo narezane šparoge i maslac, sastojke dobro izmiješamo, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute. ; Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, popaprimo, posipamo naribanim parmezanom, ukrasimo prokuhanima vrhovima šparoga i poslužimo.
; -</div>
Rižoto s pancetom, porilukom i šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s pancetom, porilukom i šparogama.
Šparoge su niskokalorične, bogate mineralima, vitaminima i vlaknima što ih čini idealnom namirnicom za sve koji se žele zdravo hraniti i održavati vitku liniju, a uz ovako pripremljen rižoto s pancetom, porilukom i šparogama, to zaista neće biti teško.
Rižoto s pancetom, porilukom i šparogama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s pancetom, porilukom i šparogama. - povrtni temeljac, šparoge (zelenih), poriluk ((samo bijeli dio)), češnjak, panceta, majčina dušica (sušene), riža, bijelo vino (suhog), parmezan (naribanog), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Šparogama odstranimo donji tvrdi dio i vrhove, srednji dio prepolovimo po duljini i narežemo na komade veličine 5 cm, bijeli dio mladog luka također prerežemo po duljini i sitno narežemo, a pancetu nasjeckamo. ; Narezane šparoge s vrhovima, stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 5-6 minuta. Zatim šparoge izvadimo iz juhe, ocijedimo ih u situ i uronimo u ledenu vodu, kako bi zaustavili proces kuhanja te da šparoge zadrže svježu zelenu boju. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani poriluk i sjeckanu pancetu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo sušenu majčinu dušicu, prelijemo s cca. 200 ml vruće juhe, promiješamo i kuhamo dok juha ne ispari. ; Potom dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute. Kada je riža upila dio masnoće protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo stalno miješajući. Nakon 2-3 minute, kad vino napola ispari, nastavimo kuhati rižoto povremeno podlijevajući juhom, i miješajući, 16-17 minuta. ; Zatim dodamo narezane šparoge i maslac, sastojke dobro izmiješamo, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute. ; Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, popaprimo, posipamo naribanim parmezanom, ukrasimo prokuhanima vrhovima šparoga i poslužimo.
; -
Šparogama odstranimo donji tvrdi dio i vrhove, srednji dio prepolovimo po duljini i narežemo na komade veličine 5 cm, bijeli dio mladog luka također prerežemo po duljini i sitno narežemo, a pancetu nasjeckamo.
Narezane šparoge s vrhovima, stavimo u lonac s vrelom juhom i kuhamo ih 5-6 minuta. Zatim šparoge izvadimo iz juhe, ocijedimo ih u situ i uronimo u ledenu vodu, kako bi zaustavili proces kuhanja te da šparoge zadrže svježu zelenu boju.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezani poriluk i sjeckanu pancetu, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon 3-4 minute dodamo sušenu majčinu dušicu, prelijemo s cca. 200 ml vruće juhe, promiješamo i kuhamo dok juha ne ispari.
Potom dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute. Kada je riža upila dio masnoće protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo vino i kuhamo stalno miješajući. Nakon 2-3 minute, kad vino napola ispari, nastavimo kuhati rižoto povremeno podlijevajući juhom, i miješajući, 16-17 minuta.
Zatim dodamo narezane šparoge i maslac, sastojke dobro izmiješamo, tavu maknemo s vatre, poklopimo ju i ostavimo da odstoji 2-3 minute.
Gotovi rižoto rasporedimo na tanjure, popaprimo, posipamo naribanim parmezanom, ukrasimo prokuhanima vrhovima šparoga i poslužimo.