Rižoto s plodovima mora – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s plodovima mora. – dagnje (očišćenih), riža, lignje (očišćenih), repovi morskih kozica (očišćenih), mrkva, celerova stabljika, mladi luk, povrtni temeljac, bijelo vino (suhog), češnjak, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Mrkvu i stabljiku celera nasjeckamo, češnjak protisnemo, a lignje i mladi luk narežemo na kolutiće. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mladi luk i mrkvu, te ih pržimo dok mrkva malo ne omekša. ; Zatim dodamo češnjak i narezane lignje, te ih pržimo na srednje jakoj vatri tri, četiri minute. Potom dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije masnoću od prženja. ; Nakon minutu, dvije u lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da riža upije tekućinu. Zatim nastavimo kuhati rižu podlijevajući juhom i stalno miješajući kuhačom do željene tvrdoće. ; Nakon 15-ak minuta dodamo repove kozica, dagnje, narezanu stabljiku celera te podlijevajući juhom i stalno miješajući, rižoto kuhamo još pet minuta. ; Rižoto maknemo s vatre, začinimo solju i paprom, dodamo peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji nekoliko minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – U rižota obično stavljamo lignje, ili dagnje, ili repove morskih kozica i jako su nam fini. Međutim što mislite da u jedan rižoto stavimo to sve i još ponešto, kakav bi mu okus bio? Zasigurno fantastičan, a dokaz je u priloženom videu!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rižoto s plodovima mora – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s plodovima mora. – dagnje (očišćenih), riža, lignje (očišćenih), repovi morskih kozica (očišćenih), mrkva, celerova stabljika, mladi luk, povrtni temeljac, bijelo vino (suhog), češnjak, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Mrkvu i stabljiku celera nasjeckamo, češnjak protisnemo, a lignje i mladi luk narežemo na kolutiće. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mladi luk i mrkvu, te ih pržimo dok mrkva malo ne omekša. ; Zatim dodamo češnjak i narezane lignje, te ih pržimo na srednje jakoj vatri tri, četiri minute. Potom dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije masnoću od prženja. ; Nakon minutu, dvije u lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da riža upije tekućinu. Zatim nastavimo kuhati rižu podlijevajući juhom i stalno miješajući kuhačom do željene tvrdoće. ; Nakon 15-ak minuta dodamo repove kozica, dagnje, narezanu stabljiku celera te podlijevajući juhom i stalno miješajući, rižoto kuhamo još pet minuta. ; Rižoto maknemo s vatre, začinimo solju i paprom, dodamo peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji nekoliko minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Rižoto s plodovima mora
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s plodovima mora.
U rižota obično stavljamo lignje, ili dagnje, ili repove morskih kozica i jako su nam fini. Međutim što mislite da u jedan rižoto stavimo to sve i još ponešto, kakav bi mu okus bio? Zasigurno fantastičan, a dokaz je u priloženom videu!
Rižoto s plodovima mora - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s plodovima mora. - dagnje (očišćenih), riža, lignje (očišćenih), repovi morskih kozica (očišćenih), mrkva, celerova stabljika, mladi luk, povrtni temeljac, bijelo vino (suhog), češnjak, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Mrkvu i stabljiku celera nasjeckamo, češnjak protisnemo, a lignje i mladi luk narežemo na kolutiće. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mladi luk i mrkvu, te ih pržimo dok mrkva malo ne omekša. ; Zatim dodamo češnjak i narezane lignje, te ih pržimo na srednje jakoj vatri tri, četiri minute. Potom dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije masnoću od prženja. ; Nakon minutu, dvije u lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da riža upije tekućinu. Zatim nastavimo kuhati rižu podlijevajući juhom i stalno miješajući kuhačom do željene tvrdoće. ; Nakon 15-ak minuta dodamo repove kozica, dagnje, narezanu stabljiku celera te podlijevajući juhom i stalno miješajući, rižoto kuhamo još pet minuta. ; Rižoto maknemo s vatre, začinimo solju i paprom, dodamo peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji nekoliko minuta.; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Mrkvu i stabljiku celera nasjeckamo, češnjak protisnemo, a lignje i mladi luk narežemo na kolutiće.
U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo mladi luk i mrkvu, te ih pržimo dok mrkva malo ne omekša.
Zatim dodamo češnjak i narezane lignje, te ih pržimo na srednje jakoj vatri tri, četiri minute. Potom dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije masnoću od prženja.
Nakon minutu, dvije u lonac ulijemo bijelo vino i pričekamo da riža upije tekućinu. Zatim nastavimo kuhati rižu podlijevajući juhom i stalno miješajući kuhačom do željene tvrdoće.
Nakon 15-ak minuta dodamo repove kozica, dagnje, narezanu stabljiku celera te podlijevajući juhom i stalno miješajući, rižoto kuhamo još pet minuta.
Rižoto maknemo s vatre, začinimo solju i paprom, dodamo peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji nekoliko minuta.