- Almo Čatlak
- 40 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Rižoto s rajčicom i pečenom paprikom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s rajčicom i pečenom paprikom.
Ispravno pripremljen rižoto je kremast, ali i riža nije potpuno kuhana već „al dente“, a uz dodatak svježih rajčica i pečene paprike rezultat će biti neobično ukusan obrok.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- rajčica, 300 g svježih
- luk, 1 glavica
- riža, 300 g
- češnjak, 3 režnja
- bijelo vino, 100 ml suhog
- povrtni temeljac, 500 ml
- peperoncini, 3
- pečene paprike, 200 g iz staklenke
- peršin, 2 žlice sjeckanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rajčice operemo, očistimo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, češnjak narežemo na listiće, a papriku na komadiće.
- U tavu na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu papriku, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute, dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo rižu i miješajući ju pržimo da upije dio masnoće.
- Nakon 2-3 minute dodamo listiće češnjaka i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, promiješamo i pirjamo 1-2 minute.
- Potom ulijemo malo vruće povrtne juhe, promiješamo i rižu kuhamo, stalno miješajući i povremeno podlijevajući juhom.
- Nakon 7-8 minuta dodamo mrvljene peperoncine, kockice rajčica, promiješamo i kuhamo još 7-8 minuta, podlijevajući juhom i stalno miješajući.
- Na kraju tavu maknemo s vatre, dodamo sjeckani peršin, ulijemo malo maslinovog ulja, promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 2-3 minute.
- Rižoto je gotov i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |