- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s rukolom i dimljenom oradom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s rukolom i dimljenom oradom. – orada ((dimljenih fileta)), riža, luk (ljubičasti), bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ribljim filetima skinemo kožu i natrgamo ih na komadiće, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 2-3 minute na laganoj vatri. ; Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Nakon 1-2 minute prženja ulijemo bijelo vino i čim riža upije dio tekućine, rižoto kuhamo stalno miješajući i podlijevajući juhom, 15-ak minuta. ; Potom u rižoto natrgamo polovicu fileta ribe, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo vrhnje za kuhanje, nježno izmiješamo sastojke, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 1-2 minute. ; Na tanjure rasporedimo rukolu, preko nje stavimo rižoto, posipamo preostalim komadima ribe, začinimo paprom i poslužimo.
; – Orada je vrlo cijenjena u gastronomiji jer joj je meso među najukusnijim od svih vrsta bijele ribe. Ovaj put smo koristili filete dimljene orade, koji su našem rižotu dali prekrasnu aromu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rižoto s rukolom i dimljenom oradom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s rukolom i dimljenom oradom. – riba orada ((dimljenih fileta)), riža, luk (ljubičasti), bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ribljim filetima skinemo kožu i natrgamo ih na komadiće, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 2-3 minute na laganoj vatri. ; Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Nakon 1-2 minute prženja ulijemo bijelo vino i čim riža upije dio tekućine, rižoto kuhamo stalno miješajući i podlijevajući juhom, 15-ak minuta. ; Potom u rižoto natrgamo polovicu fileta ribe, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo vrhnje za kuhanje, nježno izmiješamo sastojke, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 1-2 minute. ; Na tanjure rasporedimo rukolu, preko nje stavimo rižoto, posipamo preostalim komadima ribe, začinimo paprom i poslužimo.
; -</div>
Rižoto s rukolom i dimljenom oradom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s rukolom i dimljenom oradom.
Orada je vrlo cijenjena u gastronomiji jer joj je meso među najukusnijim od svih vrsta bijele ribe. Ovaj put smo koristili filete dimljene orade, koji su našem rižotu dali prekrasnu aromu.
Rižoto s rukolom i dimljenom oradom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s rukolom i dimljenom oradom. - riba orada ((dimljenih fileta)), riža, luk (ljubičasti), bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Ribljim filetima skinemo kožu i natrgamo ih na komadiće, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 2-3 minute na laganoj vatri. ; Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Nakon 1-2 minute prženja ulijemo bijelo vino i čim riža upije dio tekućine, rižoto kuhamo stalno miješajući i podlijevajući juhom, 15-ak minuta. ; Potom u rižoto natrgamo polovicu fileta ribe, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo vrhnje za kuhanje, nježno izmiješamo sastojke, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 1-2 minute. ; Na tanjure rasporedimo rukolu, preko nje stavimo rižoto, posipamo preostalim komadima ribe, začinimo paprom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Ribljim filetima skinemo kožu i natrgamo ih na komadiće, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo 2-3 minute na laganoj vatri.
- Zatim dodamo rižu i kratko ju pržimo da upije dio masnoće.
- Nakon 1-2 minute prženja ulijemo bijelo vino i čim riža upije dio tekućine, rižoto kuhamo stalno miješajući i podlijevajući juhom, 15-ak minuta.
- Potom u rižoto natrgamo polovicu fileta ribe, prelijemo s malo maslinovog ulja, ulijemo vrhnje za kuhanje, nježno izmiješamo sastojke, maknemo s vatre, poklopimo i ostavimo da odstoji 1-2 minute.
- Na tanjure rasporedimo rukolu, preko nje stavimo rižoto, posipamo preostalim komadima ribe, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|