- Almo Čatlak
- 60 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s tikvicom, limunom i tunom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s tikvicom, limunom i tunom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 350 g (za rižoto)
- maslac, 50 g
- tuna iz konzerve, 1 konzerva (u vlastitom soku)
- limun, 2
- ljubičasti luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- peršin, 1 vezica
- povrtni temeljac, 1,5 l
- talijanska mješavina začina
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Povrtnu juhu ulijemo u lonac i držimo je na toplom.
- Očišćeni ljubičasti luk narežemo na kockice, stavimo u tavu na maslac i pržimo na laganoj vatri. Očišćene režnjeve češnjaka usitnimo i stavimo preko luka.
- Kad je povrće omekšalo u tavu ulijemo još malo maslinovog ulja, dodamo rižu i sve zajedno miješamo kako bi riža upila masnoću od prženja. Potom dodamo sok od limuna i polako polijevamo povrtnom juhom te kuhamo 15-min miješajući.
- Zatim narežemo tikvicu, dodamo je u rižoto te nastavimo dalje kuhati slano polijevajući i miješajući. Nakon 17-18 min rižoto je gotov. U rižoto dodamo sjeckani svježi peršin, ostatak maslaca i tunu iz konzerve ulijemo malo maslinovog ulja i po želji začinimo talijanskom mješavinom začina. Rižoto poklopimo i stavimo da odstoji 2-3 minute.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |