- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Rižoto s tunjevinom alla limone – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s tunjevinom alla limone. – riža, tuna iz konzerve, limun, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), povrtni temeljac, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Limunovu koricu naribamo, sok limuna iscijedimo, a luk nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, stalno miješajući, da upije dio masnoće. ; Potom protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo limunov sok, promiješamo i kad riža upije tekućinu nastavimo je kuhati do željene tvrdoće, podlijevajući juhom i stalno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta tavu maknemo s vatre, dodamo preostali maslac, natrgamo komade tunjevine, dodamo naribanu limunovu koricu, sjeckani peršin, prelijemo s malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da odstoji 2-3 minute. ; Rižoto rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – Tunjevina je bogata fosforom, koji kontrolira ravnotežu živčanog sustava, te zajedno s kalcijem pridonosi zdravlju kostiju i zubiju, a dodavši je u rižoto aromatiziran limunom napravili smo pravo malo remek djelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rižoto s tunjevinom alla limone – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s tunjevinom alla limone. – riža, tuna iz konzerve, limun, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), povrtni temeljac, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Limunovu koricu naribamo, sok limuna iscijedimo, a luk nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, stalno miješajući, da upije dio masnoće. ; Potom protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo limunov sok, promiješamo i kad riža upije tekućinu nastavimo je kuhati do željene tvrdoće, podlijevajući juhom i stalno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta tavu maknemo s vatre, dodamo preostali maslac, natrgamo komade tunjevine, dodamo naribanu limunovu koricu, sjeckani peršin, prelijemo s malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da odstoji 2-3 minute. ; Rižoto rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Rižoto s tunjevinom alla limone
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s tunjevinom alla limone.
Tunjevina je bogata fosforom, koji kontrolira ravnotežu živčanog sustava, te zajedno s kalcijem pridonosi zdravlju kostiju i zubiju, a dodavši je u rižoto aromatiziran limunom napravili smo pravo malo remek djelo.
Rižoto s tunjevinom alla limone - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto s tunjevinom alla limone. - riža, tuna iz konzerve, limun, luk, češnjak, peršin (sjeckanog), povrtni temeljac, maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Limunovu koricu naribamo, sok limuna iscijedimo, a luk nasjeckamo. ; U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se maslac rastopi. ; Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 3-4 minute dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, stalno miješajući, da upije dio masnoće. ; Potom protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo limunov sok, promiješamo i kad riža upije tekućinu nastavimo je kuhati do željene tvrdoće, podlijevajući juhom i stalno miješajući. ; Nakon 15-ak minuta tavu maknemo s vatre, dodamo preostali maslac, natrgamo komade tunjevine, dodamo naribanu limunovu koricu, sjeckani peršin, prelijemo s malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da odstoji 2-3 minute. ; Rižoto rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Limunovu koricu naribamo, sok limuna iscijedimo, a luk nasjeckamo.
- U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se maslac rastopi.
- Zatim dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 3-4 minute dodamo rižu i pržimo ju 2-3 minute, stalno miješajući, da upije dio masnoće.
- Potom protisnemo češnjak, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo limunov sok, promiješamo i kad riža upije tekućinu nastavimo je kuhati do željene tvrdoće, podlijevajući juhom i stalno miješajući.
- Nakon 15-ak minuta tavu maknemo s vatre, dodamo preostali maslac, natrgamo komade tunjevine, dodamo naribanu limunovu koricu, sjeckani peršin, prelijemo s malo maslinovog ulja, nježno izmiješamo sastojke, poklopimo i ostavimo da odstoji 2-3 minute.
- Rižoto rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 60
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:40minuta |
|