- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rižoto sa šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto sa šampinjonima. – šampinjoni (iz konzerve), riža, bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), mažuran (sušeni), povrtni temeljac, peršin (sjeckani), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U zagrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i miješajući pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo rižu, i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo bijelo vino, dodamo mažuran, a kada riža počne upijati tekućinu, postupno ulijevamo povrtnu juhu i stalno miješajuću kuhamo do željene tvrdoće. ; Nakon 10-ak minuta dodamo šampinjone i miješajući kuhamo još toliko. ; Zatim dodamo maslac i sjeckani peršin, dobro promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 5-6 minuta. ; Rižoto sa šampinjonima stavimo na tanjur, začinimo paprom i poslužimo.; – Za ovo jelo ne trebate krenuti u šumu, u lov na gljive, riskirajući da se izgubite ili da vas napadne medvjed, bigfoot ili možda slon. Dovoljno je da otvorite konzervu gljiva, kutiju riže i čarolija počinje.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Rižoto sa šampinjonima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto sa šampinjonima. – šampinjoni (iz konzerve), riža, bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), mažuran (sušeni), povrtni temeljac, peršin (sjeckani), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U zagrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i miješajući pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo rižu, i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo bijelo vino, dodamo mažuran, a kada riža počne upijati tekućinu, postupno ulijevamo povrtnu juhu i stalno miješajuću kuhamo do željene tvrdoće. ; Nakon 10-ak minuta dodamo šampinjone i miješajući kuhamo još toliko. ; Zatim dodamo maslac i sjeckani peršin, dobro promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 5-6 minuta. ; Rižoto sa šampinjonima stavimo na tanjur, začinimo paprom i poslužimo.; -</div>
Rižoto sa šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto sa šampinjonima.
Za ovo jelo ne trebate krenuti u šumu, u lov na gljive, riskirajući da se izgubite ili da vas napadne medvjed, bigfoot ili možda slon. Dovoljno je da otvorite konzervu gljiva, kutiju riže i čarolija počinje.
Rižoto sa šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto sa šampinjonima. - šampinjoni (iz konzerve), riža, bijelo vino (suhog), luk (ljubičasti), mažuran (sušeni), povrtni temeljac, peršin (sjeckani), maslac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U zagrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i miješajući pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo rižu, i kratko ju pržimo da upije dio masnoće. ; Potom ulijemo bijelo vino, dodamo mažuran, a kada riža počne upijati tekućinu, postupno ulijevamo povrtnu juhu i stalno miješajuću kuhamo do željene tvrdoće. ; Nakon 10-ak minuta dodamo šampinjone i miješajući kuhamo još toliko. ; Zatim dodamo maslac i sjeckani peršin, dobro promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 5-6 minuta. ; Rižoto sa šampinjonima stavimo na tanjur, začinimo paprom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U zagrijani lonac ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo maslac, sjeckani luk, posolimo i miješajući pržimo dok luk malo ne omekša.
- Zatim dodamo rižu, i kratko ju pržimo da upije dio masnoće.
- Potom ulijemo bijelo vino, dodamo mažuran, a kada riža počne upijati tekućinu, postupno ulijevamo povrtnu juhu i stalno miješajuću kuhamo do željene tvrdoće.
- Nakon 10-ak minuta dodamo šampinjone i miješajući kuhamo još toliko.
- Zatim dodamo maslac i sjeckani peršin, dobro promiješamo, poklopimo i ostavimo da odstoji 5-6 minuta.
- Rižoto sa šampinjonima stavimo na tanjur, začinimo paprom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 52 Rating: 4.56 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:50minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
rižoto sa šampinjonima, rizoto s gljivama, rižoto od gljiva, rizoto sa gljivama, rižoto od šampinjona, rižot od gljiva, riža sa šampinjonima, rižoto s šampinjonima, recepti sa šampinjonima,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Rižoto s mladim bobom i morskim kozicama
Votes: 27
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Srdele nadjevene blitvom
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Pečene paprike s mediteranskim nadjevom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Povrtna juha s bijelim grahom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Biskvitni kolačići s lješnjacima i bademima
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Piletina na tajlandski način
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Piletina s umakom od đumbira i limunske trave
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Pečeni rolani odojak sa francuskom salatom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
180 min
Miro Biondić
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)