Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa. – ramstek, senf, majčina dušica (sušena), rukola, kapare, balzamični ocat, crno vino, med (od bagrema), ružmarin, češnjak, đumbir (sušenog, mljevenog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S ramsteka skinemo kosti, žilice i kožicu. ; U zdjelicu sa senfom dodamo sol, papar i majčinu dušicu, ulijemo malo maslinovog ulja i promiješamo sastojke. ; Meso posolimo i premažemo mješavinom senfa i začina sa svih strana, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. ; Zatim meso stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja i pečemo ga sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta pečenja meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 70 minuta (svakih 450 g mesa pečemo 20 minuta, plus još 20 minuta za ukupnu težinu). ; Za to vrijeme u lonac ulijemo balzamički ocat i crno vino, dodamo grančicu ružmarina, med, mljeveni đumbir, gnječeni češnjak, promiješamo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 50-ak minuta, a potom ga procijedimo u zdjelicu za umake te ostavimo da se ohladi. ; Pečeno meso izvadimo iz pećnice i dobro ga ohladimo. ; Potom na tanjure rasporedimo rukolu, prelijemo ju balzamičkim umakom, meso narežemo na tanke kriške i složimo ih preko rukole, posipamo kaparima, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
; – Poznato englesko jelo i na našim trpezama! Vrlo jednostavna priprema ovog ukusnog jela, jedna je od mnogih odlika koje ga krase. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa. – ramstek, senf, majčina dušica (sušena), rukola, kapare, balzamički ocat, crno vino, med (od bagrema), ružmarin, češnjak, đumbir (sušenog, mljevenog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S ramsteka skinemo kosti, žilice i kožicu. ; U zdjelicu sa senfom dodamo sol, papar i majčinu dušicu, ulijemo malo maslinovog ulja i promiješamo sastojke. ; Meso posolimo i premažemo mješavinom senfa i začina sa svih strana, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. ; Zatim meso stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja i pečemo ga sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta pečenja meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 70 minuta (svakih 450 g mesa pečemo 20 minuta, plus još 20 minuta za ukupnu težinu). ; Za to vrijeme u lonac ulijemo balzamički ocat i crno vino, dodamo grančicu ružmarina, med, mljeveni đumbir, gnječeni češnjak, promiješamo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 50-ak minuta, a potom ga procijedimo u zdjelicu za umake te ostavimo da se ohladi. ; Pečeno meso izvadimo iz pećnice i dobro ga ohladimo. ; Potom na tanjure rasporedimo rukolu, prelijemo ju balzamičkim umakom, meso narežemo na tanke kriške i složimo ih preko rukole, posipamo kaparima, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
; -</div>
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa.
Poznato englesko jelo i na našim trpezama! Vrlo jednostavna priprema ovog ukusnog jela, jedna je od mnogih odlika koje ga krase. Dobar tek!
Roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti roastbeef na rukoli s kaparima i umakom od balzamičkog octa. - ramstek, senf, majčina dušica (sušena), rukola, kapare, balzamički ocat, crno vino, med (od bagrema), ružmarin, češnjak, đumbir (sušenog, mljevenog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S ramsteka skinemo kosti, žilice i kožicu. ; U zdjelicu sa senfom dodamo sol, papar i majčinu dušicu, ulijemo malo maslinovog ulja i promiješamo sastojke. ; Meso posolimo i premažemo mješavinom senfa i začina sa svih strana, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata. ; Zatim meso stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja i pečemo ga sa svih strana. ; Nakon 7-8 minuta pečenja meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 70 minuta (svakih 450 g mesa pečemo 20 minuta, plus još 20 minuta za ukupnu težinu). ; Za to vrijeme u lonac ulijemo balzamički ocat i crno vino, dodamo grančicu ružmarina, med, mljeveni đumbir, gnječeni češnjak, promiješamo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 50-ak minuta, a potom ga procijedimo u zdjelicu za umake te ostavimo da se ohladi. ; Pečeno meso izvadimo iz pećnice i dobro ga ohladimo. ; Potom na tanjure rasporedimo rukolu, prelijemo ju balzamičkim umakom, meso narežemo na tanke kriške i složimo ih preko rukole, posipamo kaparima, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.
; -
U zdjelicu sa senfom dodamo sol, papar i majčinu dušicu, ulijemo malo maslinovog ulja i promiješamo sastojke.
Meso posolimo i premažemo mješavinom senfa i začina sa svih strana, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da se marinira 2-3 sata.
Zatim meso stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja i pečemo ga sa svih strana.
Nakon 7-8 minuta pečenja meso premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 70 minuta (svakih 450 g mesa pečemo 20 minuta, plus još 20 minuta za ukupnu težinu).
Za to vrijeme u lonac ulijemo balzamički ocat i crno vino, dodamo grančicu ružmarina, med, mljeveni đumbir, gnječeni češnjak, promiješamo i kad zavri kuhamo na srednje jakoj vatri 50-ak minuta, a potom ga procijedimo u zdjelicu za umake te ostavimo da se ohladi.
Pečeno meso izvadimo iz pećnice i dobro ga ohladimo.
Potom na tanjure rasporedimo rukolu, prelijemo ju balzamičkim umakom, meso narežemo na tanke kriške i složimo ih preko rukole, posipamo kaparima, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo svježe mljevenim paprom i poslužimo.