- Ivana Vukmanić
- 60 min
- 8 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Rođendanska torta s jagodama
U našem video recpetu saznajte kako pripremiti rođendansku tortu s jagodama.
Tko ne voli rođendane i tko ne voli jagode? Nije sezona jagoda? Nije važno, poslužit će i jagode iz kompota. Jagode, jaja i tučeno slatko vrhnje garancija su bogatog okusa, svježi sir učinit će tortu laganom te ćete nakon nje imati mjesta i za ostale kolače na proslavi. Uključite i djecu u pripravu torte! Uživat će.
Rođendanska torta s jagodama - U našem video recpetu saznajte kako pripremiti rođendansku tortu s jagodama. - jagode, biskvit (gotovi biskvit za tortu), kravlji sir, jaje, šećer, šlag, želatina, Prvo, na jakoj vatri, u vodu stavimo kuhati šećer. ; Za to vrijeme jaja pjenasto istučemo mikserom. ; Kada se šećer rastopio u vodi dodajemo i njega uz stalno miješanje ručnim mikserom. ; Na laganoj vatri otopimo namočene listiće želatine. ; Čim postane tekuća želatina je gotova i odložimo je na stranu. ; U mikseru izmiksamo jagode i dodamo im svježi kravlji sir i još kratko miksamo. ; Zatim dodamo smjesu od jaja i rastopljenog šećera i otopljenu želatinu. ; Pripremljenu smjesu na kraju ručnim mikserom pomiješamo sa šlagom od slatkog vrhnja. ; Kod slaganja, u kalup za torte na dno položimo biskvit iste veličine kalupa i preko njega prelijemo kremu od jagoda. ; Tortu stavimo u hladnjak da se stegne pa je ukrašavamo je (po vlastitoj želji) čokoladnim ukrasima, svježim jagodama i šlagom.; -
Upute po koracima:
- Prvo, na jakoj vatri, u vodu stavimo kuhati šećer.
- Za to vrijeme jaja pjenasto istučemo mikserom.
- Kada se šećer rastopio u vodi dodajemo i njega uz stalno miješanje ručnim mikserom.
- Na laganoj vatri otopimo namočene listiće želatine.
- Čim postane tekuća želatina je gotova i odložimo je na stranu.
- U mikseru izmiksamo jagode i dodamo im svježi kravlji sir i još kratko miksamo.
- Zatim dodamo smjesu od jaja i rastopljenog šećera i otopljenu želatinu.
- Pripremljenu smjesu na kraju ručnim mikserom pomiješamo sa šlagom od slatkog vrhnja.
- Kod slaganja, u kalup za torte na dno položimo biskvit iste veličine kalupa i preko njega prelijemo kremu od jagoda.
- Tortu stavimo u hladnjak da se stegne pa je ukrašavamo je (po vlastitoj želji) čokoladnim ukrasima, svježim jagodama i šlagom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |