- Fina Malinić
- 80 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Rolada od čokolade rado je viđen gost u svakom kućanstvu. Mekani čokoladni biskvit i nježno punjenje, čine ovu roladu idealnom za svako doba godine.
Rolada od čokolade
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti roladu od čokolade.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Za biskvit:
- jaja, 6 komada
- šećer, 6 žlica
- glatko brašno, 6 žlica
- kakao, 4 žlice
- mlijeko, 100 ml
- ulje, 100 ml
- prašak za pecivo, 5 g
- Za kremu:
- puding, 1 vrećica od čokolade
- čokolada za kuhanje, 50 g
- margarin, 125 g
- mlijeko, 300 ml
- šećer, 3 žlice
- Za glazuru:
- čokolada za kuhanje, 100 g
- ulje, 3 žlice
- čokoladne mrvice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Biskvit:
- Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg, a žumanjke i šećer umutimo.
- Zatim žumanjcima dodamo ulje, mlijeko, prašak za pecivo, kakao i brašno, pa sve zajedno dobro promiješamo.
- Kada smo dobili jednoličnu smjesu bez grudica, umiješamo i snijeg od bjelanjaka.
- Zatim protvan obložimo papirom za pečenje, u njega izlijemo smjesu za biskvit i pečemo na 180 stupnjeva, 10 minuta.
Krema:
- Za to vrijeme napravimo kremu tako da u zdjelicu ulijemo malo mlijeka, dodamo prašak za puding i šećer te dobro promiješamo.
- Zatim u čistu posudu ulijemo ostatak mlijeka i lagano zakuhamo na vatri, a onda mu dodamo puding i skuhamo ga.
- Kada je puding kuhan, dok je još vruć u njega dodajemo čokoladu i dobro promiješamo dok se skroz ne otopi.
- Zatim puding dobro ohladimo, a kada je hladan dodamo mu margarin i dobro promiješamo.
- Ohlađeni biskvit premažemo pripremljenom kremom i zarolamo u roladu.
Glazura:
- Zatim roladu prelijemo glazurom od otopljene čokolade i ulja, pospemo čokoladnim mrvicama i stavimo na hlađenje u frižider.
- Kada je rolada potpuno ohlađena, poslužimo ju i po želji ukrasimo listićima mente i svježim borovnicama.
|
Vrijeme pripreme:80minuta |