Rolada od čokolade

  • 80 min
  • 4-6 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Rolada od čokolade rado je viđen gost u svakom kućanstvu. Mekani čokoladni biskvit i nježno punjenje, čine ovu roladu idealnom za svako doba godine.

Rolada od čokolade
Rolada od čokolade
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 52
Rating: 4.73
You: 3
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti roladu od čokolade.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Biskvit:
    1. Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg, a žumanjke i šećer umutimo.
    2. Zatim žumanjcima dodamo ulje, mlijeko, prašak za pecivo, kakao i brašno, pa sve zajedno dobro promiješamo.
    3. Kada smo dobili jednoličnu smjesu bez grudica, umiješamo i snijeg od bjelanjaka.
    4. Zatim protvan obložimo papirom za pečenje, u njega izlijemo smjesu za biskvit i pečemo na 180 stupnjeva, 10 minuta.
    Krema:
    1. Za to vrijeme napravimo kremu tako da u zdjelicu ulijemo malo mlijeka, dodamo prašak za puding i šećer te dobro promiješamo.
    2. Zatim u čistu posudu ulijemo ostatak mlijeka i lagano zakuhamo na vatri, a onda mu dodamo puding i skuhamo ga.
    3. Kada je puding kuhan, dok je još vruć u njega dodajemo čokoladu i dobro promiješamo dok se skroz ne otopi.
    4. Zatim puding dobro ohladimo, a kada je hladan dodamo mu margarin i dobro promiješamo.
    5. Ohlađeni biskvit premažemo pripremljenom kremom i zarolamo u roladu.
    Glazura:
    1. Zatim roladu prelijemo glazurom od otopljene čokolade i ulja, pospemo čokoladnim mrvicama i stavimo na hlađenje u frižider.
    2. Kada je rolada potpuno ohlađena, poslužimo ju i po želji ukrasimo listićima mente i svježim borovnicama.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 52
    Rating: 4.73
    You: 3
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:80minuta

    Najnovije zanimljivosti: