- Almo Čatlak
- 70 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Rolada od kelja s krvavicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladu od kelja s krvavicama. – kelj (svježeg), krvavice, jabuke, luk, maslac, mažuran (sušeni), umak za pečenje, med, jabučni ocat, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Glavicu kelja natrgamo na listove, očistimo ih, operemo i nožem uklonimo deblji dio, krvavice narežemo na kockice, jabuke ogulimo i narežemo ih na listiće, a luk na kolutove. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo listove kelja i kuhamo ih po prilici, tri minute. Zatim ih isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo kolutove luka i listiće jabuka, posolimo i pirjamo 3-4 minute. ; Zatim dodamo narezane krvavice, mažuran, promiješamo i tavu maknemo s vatre, da se sastojci malo ohlade. ; Listove kelja rasporedimo po radnoj plohi, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krvavica te savijemo i učvrstimo poput sarmica. ; Savijene rolade ili sarmice premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, a u zdjelu s umakom za pečenje dodamo med, ulijemo ocat, dobro promiješamo pjenjačom i mješavinu prelijemo preko rolada. ; Tako pripremljene rolade stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Ukoliko volite sarmu, vjerojatno ćete zavoliti i ovo jelo. Umjesto listova kiselog kupusa upotrijebimo listove kuhanog kelja, umjesto mjevenog mesa i riže, krvavice, a umjesto u lonac, sve zajedno stavimo u pećnicu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rolada od kelja s krvavicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladu od kelja s krvavicama. – kelj (svježeg), krvavice, jabuke, luk, maslac, mažuran (sušeni), umak za pečenje, med, jabučni ocat, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Glavicu kelja natrgamo na listove, očistimo ih, operemo i nožem uklonimo deblji dio, krvavice narežemo na kockice, jabuke ogulimo i narežemo ih na listiće, a luk na kolutove. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo listove kelja i kuhamo ih po prilici, tri minute. Zatim ih isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo kolutove luka i listiće jabuka, posolimo i pirjamo 3-4 minute. ; Zatim dodamo narezane krvavice, mažuran, promiješamo i tavu maknemo s vatre, da se sastojci malo ohlade. ; Listove kelja rasporedimo po radnoj plohi, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krvavica te savijemo i učvrstimo poput sarmica. ; Savijene rolade ili sarmice premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, a u zdjelu s umakom za pečenje dodamo med, ulijemo ocat, dobro promiješamo pjenjačom i mješavinu prelijemo preko rolada. ; Tako pripremljene rolade stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Rolada od kelja s krvavicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladu od kelja s krvavicama.
Ukoliko volite sarmu, vjerojatno ćete zavoliti i ovo jelo. Umjesto listova kiselog kupusa upotrijebimo listove kuhanog kelja, umjesto mjevenog mesa i riže, krvavice, a umjesto u lonac, sve zajedno stavimo u pećnicu.
Rolada od kelja s krvavicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladu od kelja s krvavicama. - kelj (svježeg), krvavice, jabuke, luk, maslac, mažuran (sušeni), umak za pečenje, med, jabučni ocat, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Glavicu kelja natrgamo na listove, očistimo ih, operemo i nožem uklonimo deblji dio, krvavice narežemo na kockice, jabuke ogulimo i narežemo ih na listiće, a luk na kolutove. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo listove kelja i kuhamo ih po prilici, tri minute. Zatim ih isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo. ; U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo kolutove luka i listiće jabuka, posolimo i pirjamo 3-4 minute. ; Zatim dodamo narezane krvavice, mažuran, promiješamo i tavu maknemo s vatre, da se sastojci malo ohlade. ; Listove kelja rasporedimo po radnoj plohi, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krvavica te savijemo i učvrstimo poput sarmica. ; Savijene rolade ili sarmice premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, a u zdjelu s umakom za pečenje dodamo med, ulijemo ocat, dobro promiješamo pjenjačom i mješavinu prelijemo preko rolada. ; Tako pripremljene rolade stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Glavicu kelja natrgamo na listove, očistimo ih, operemo i nožem uklonimo deblji dio, krvavice narežemo na kockice, jabuke ogulimo i narežemo ih na listiće, a luk na kolutove.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo listove kelja i kuhamo ih po prilici, tri minute. Zatim ih isperemo pod mlazom hladne vode i ocijedimo.
- U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. Potom dodamo kolutove luka i listiće jabuka, posolimo i pirjamo 3-4 minute.
- Zatim dodamo narezane krvavice, mažuran, promiješamo i tavu maknemo s vatre, da se sastojci malo ohlade.
- Listove kelja rasporedimo po radnoj plohi, nadjenemo ih pripremljenom smjesom od krvavica te savijemo i učvrstimo poput sarmica.
- Savijene rolade ili sarmice premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu, a u zdjelu s umakom za pečenje dodamo med, ulijemo ocat, dobro promiješamo pjenjačom i mješavinu prelijemo preko rolada.
- Tako pripremljene rolade stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 57
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|