- Almo Čatlak
- 180 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Rolada od telećih prsa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladu od telećih prsa. – teleća prsa (otkoštenih), žemlja (ili bijelog kruha (starih 1-2 dana)), jaje, mlijeko, ljutika, češnjak, peršin (sjeckani), muškatni oraščić, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Žemlje ili kruh narežemo na kockice, jaja razbijemo, ljutiku nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaja i promiješamo. ; Zatim kockice žemlji posolimo, prelijemo ih mješavinom mlijeka i jaja, malo utisnemo dlanom i ostavimo da se namaču. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Potom dodamo protisnuti češnjak i sjeckani peršin, promiješamo i čim češnjak zamiriše, sastojke premjestimo na namočene žemlje, dodamo muškatni oraščić, popaprimo i nježno promiješamo nadjev. ; Teleća prsa raširimo na radnoj površini, začinimo ih solju i paprom te nadjev rasporedimo na jednu polovicu prsa. ; Zatim teleća prsa i nadjev savijemo u roladu, učvrstimo ju kuhinjskom vezicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Meso izvana premažemo s malo ulja, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 2 i ½ sata. ; Pečenoj roladi uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo ju na kriške i poslužimo.
; – Ovu roladu možemo svrstati u „top ten“ jela uopće. Vrlo jednostavna priprema, jednostavnih sastojaka i remek-djelo je gotovo. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rolada od telećih prsa – U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladu od telećih prsa. – teleća prsa (otkoštenih), žemlja (ili bijelog kruha (starih 1-2 dana)), jaje, mlijeko, ljutika, češnjak, peršin (sjeckani), muškatni oraščić, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Žemlje ili kruh narežemo na kockice, jaja razbijemo, ljutiku nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaja i promiješamo. ; Zatim kockice žemlji posolimo, prelijemo ih mješavinom mlijeka i jaja, malo utisnemo dlanom i ostavimo da se namaču. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Potom dodamo protisnuti češnjak i sjeckani peršin, promiješamo i čim češnjak zamiriše, sastojke premjestimo na namočene žemlje, dodamo muškatni oraščić, popaprimo i nježno promiješamo nadjev. ; Teleća prsa raširimo na radnoj površini, začinimo ih solju i paprom te nadjev rasporedimo na jednu polovicu prsa. ; Zatim teleća prsa i nadjev savijemo u roladu, učvrstimo ju kuhinjskom vezicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Meso izvana premažemo s malo ulja, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 2 i ½ sata. ; Pečenoj roladi uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo ju na kriške i poslužimo.
; -</div>
Rolada od telećih prsa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladu od telećih prsa.
Ovu roladu možemo svrstati u „top ten“ jela uopće. Vrlo jednostavna priprema, jednostavnih sastojaka i remek-djelo je gotovo. Dobar tek!
Rolada od telećih prsa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladu od telećih prsa. - teleća prsa (otkoštenih), žemlja (ili bijelog kruha (starih 1-2 dana)), jaje, mlijeko, ljutika, češnjak, peršin (sjeckani), muškatni oraščić, ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Žemlje ili kruh narežemo na kockice, jaja razbijemo, ljutiku nasjeckamo, a češnjak protisnemo. ; U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaja i promiješamo. ; Zatim kockice žemlji posolimo, prelijemo ih mješavinom mlijeka i jaja, malo utisnemo dlanom i ostavimo da se namaču. ; Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Potom dodamo protisnuti češnjak i sjeckani peršin, promiješamo i čim češnjak zamiriše, sastojke premjestimo na namočene žemlje, dodamo muškatni oraščić, popaprimo i nježno promiješamo nadjev. ; Teleća prsa raširimo na radnoj površini, začinimo ih solju i paprom te nadjev rasporedimo na jednu polovicu prsa. ; Zatim teleća prsa i nadjev savijemo u roladu, učvrstimo ju kuhinjskom vezicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Meso izvana premažemo s malo ulja, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 2 i ½ sata. ; Pečenoj roladi uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo ju na kriške i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Žemlje ili kruh narežemo na kockice, jaja razbijemo, ljutiku nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
- U zdjelu ulijemo mlijeko, dodamo jaja i promiješamo.
- Zatim kockice žemlji posolimo, prelijemo ih mješavinom mlijeka i jaja, malo utisnemo dlanom i ostavimo da se namaču.
- Za to vrijeme u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckanu ljutiku, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
- Potom dodamo protisnuti češnjak i sjeckani peršin, promiješamo i čim češnjak zamiriše, sastojke premjestimo na namočene žemlje, dodamo muškatni oraščić, popaprimo i nježno promiješamo nadjev.
- Teleća prsa raširimo na radnoj površini, začinimo ih solju i paprom te nadjev rasporedimo na jednu polovicu prsa.
- Zatim teleća prsa i nadjev savijemo u roladu, učvrstimo ju kuhinjskom vezicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
- Meso izvana premažemo s malo ulja, posolimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 2 i ½ sata.
- Pečenoj roladi uklonimo kuhinjsku vezicu, narežemo ju na kriške i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.64
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:180minuta |
|