Rolade od kelja i žitarica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolade od kelja i žitarica. – ječam, zob, riža ((arborio)), luk (ljubičasti), češnjak, majčina dušica, koncentrat rajčice, rajčica (sjeckana ), povrtni temeljac, kelj (mladi (8 velikih listova)), čili papričica (mljevena), sir ementaler (naribanog), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Zob, ječam i rižu stavimo u zdjelu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 4-5 sati, kako bi omekšali. ; Neposredno prije pripreme jela zob, ječam i rižu ocijedimo, luk nasjeckamo, kelju odvojimo listove, operemo ih i stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 4-5 minuta. ; Zatim ih ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i osušimo te oštrim nožem uklonimo zadebljani dio listova. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo koncentrat rajčice, ocijeđene žitarice, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Potom začinimo mljevenom čili papričicom i majčinom dušicom, po potrebi ulijemo još malo ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, promiješamo i kuhamo dok ne ispari tekućina. ; Nakon 4-5 minuta tavu maknemo s vatre i ostavimo da se smjesa ohladi. ; Na radnu površinu rasporedimo listove kelja, nadjenemo ih rashlađenom smjesom, savijemo ih i krajeve utisnemo prema unutra. ; Tako pripremljene rolade premjestimo u vatrostalnu posudu, ulijemo juhu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, posipsamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Izbjegavajte lagane glavice kelja jer je to znak da su izgubile dosta vlage ili da su predugo stajale na policama u trgovinama. To je jedan savjet, a ostale potražite u ovom videu i pripremite nesvakidašnje rolade od kelja i žitarica.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Rolade od kelja i žitarica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolade od kelja i žitarica. – ječam, zob, riža ((arborio)), luk (ljubičasti), češnjak, majčina dušica, koncentrat rajčice, sjeckana rajčica, povrtni temeljac, kelj (mladi (8 velikih listova)), čili papričica (mljevena), sir ementaler (naribanog), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Zob, ječam i rižu stavimo u zdjelu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 4-5 sati, kako bi omekšali. ; Neposredno prije pripreme jela zob, ječam i rižu ocijedimo, luk nasjeckamo, kelju odvojimo listove, operemo ih i stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 4-5 minuta. ; Zatim ih ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i osušimo te oštrim nožem uklonimo zadebljani dio listova. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo koncentrat rajčice, ocijeđene žitarice, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Potom začinimo mljevenom čili papričicom i majčinom dušicom, po potrebi ulijemo još malo ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, promiješamo i kuhamo dok ne ispari tekućina. ; Nakon 4-5 minuta tavu maknemo s vatre i ostavimo da se smjesa ohladi. ; Na radnu površinu rasporedimo listove kelja, nadjenemo ih rashlađenom smjesom, savijemo ih i krajeve utisnemo prema unutra. ; Tako pripremljene rolade premjestimo u vatrostalnu posudu, ulijemo juhu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, posipsamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Rolade od kelja i žitarica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolade od kelja i žitarica.
Izbjegavajte lagane glavice kelja jer je to znak da su izgubile dosta vlage ili da su predugo stajale na policama u trgovinama. To je jedan savjet, a ostale potražite u ovom videu i pripremite nesvakidašnje rolade od kelja i žitarica.
Rolade od kelja i žitarica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolade od kelja i žitarica. - ječam, zob, riža ((arborio)), luk (ljubičasti), češnjak, majčina dušica, koncentrat rajčice, sjeckana rajčica, povrtni temeljac, kelj (mladi (8 velikih listova)), čili papričica (mljevena), sir ementaler (naribanog), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Zob, ječam i rižu stavimo u zdjelu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 4-5 sati, kako bi omekšali. ; Neposredno prije pripreme jela zob, ječam i rižu ocijedimo, luk nasjeckamo, kelju odvojimo listove, operemo ih i stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 4-5 minuta. ; Zatim ih ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i osušimo te oštrim nožem uklonimo zadebljani dio listova. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 2-3 minute dodamo koncentrat rajčice, ocijeđene žitarice, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Potom začinimo mljevenom čili papričicom i majčinom dušicom, po potrebi ulijemo još malo ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, promiješamo i kuhamo dok ne ispari tekućina. ; Nakon 4-5 minuta tavu maknemo s vatre i ostavimo da se smjesa ohladi. ; Na radnu površinu rasporedimo listove kelja, nadjenemo ih rashlađenom smjesom, savijemo ih i krajeve utisnemo prema unutra. ; Tako pripremljene rolade premjestimo u vatrostalnu posudu, ulijemo juhu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, posipsamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Zob, ječam i rižu stavimo u zdjelu, prelijemo ih vodom i ostavimo da se namaču 4-5 sati, kako bi omekšali.
Neposredno prije pripreme jela zob, ječam i rižu ocijedimo, luk nasjeckamo, kelju odvojimo listove, operemo ih i stavimo kuhati u vrelu i posoljenu vodu, 4-5 minuta.
Zatim ih ocijedimo, isperemo pod mlazom hladne vode i osušimo te oštrim nožem uklonimo zadebljani dio listova.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
Nakon 2-3 minute dodamo koncentrat rajčice, ocijeđene žitarice, promiješamo i pržimo 2-3 minute.
Potom začinimo mljevenom čili papričicom i majčinom dušicom, po potrebi ulijemo još malo ulja, dodamo sjeckanu rajčicu, promiješamo i kuhamo dok ne ispari tekućina.
Nakon 4-5 minuta tavu maknemo s vatre i ostavimo da se smjesa ohladi.
Na radnu površinu rasporedimo listove kelja, nadjenemo ih rashlađenom smjesom, savijemo ih i krajeve utisnemo prema unutra.
Tako pripremljene rolade premjestimo u vatrostalnu posudu, ulijemo juhu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, posipsamo naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 40 minuta.