Roladice od palačinki s mljevenim mesom

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Roladice od palačinki s mljevenim mesom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladice od palačinki s mljevenim mesom.

Željni ste novih kulinarskih ideja? Mi Vam nudimo jednu koja će Vam se sigurno svidjeti – ove su inovativne palačinke pravi način da iskoristite skriveni potencijal mljevenog mesa! Ova će zanimljiva kombinacija okusa osvojiti srca svih ljubitelja palančinki.

Roladice od palačinki s mljevenim mesom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti roladice od palačinki s mljevenim mesom. - mljeveno meso, luk, peršin, kapare, limun, mažuran, jaje, mlijeko, mineralna voda, namjensko brašno, zelena salata, kukuruz iz konzerve, ovčji sir (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega u električni sjekač stavimo peršin, kapare, ulijemo limunov sok, 4 žlice maslinovog ulja i sve zajedno izmiksamo u pešt. ; Zatim u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, te ga na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Potom dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo vilicom i sve zajedno pržimo dok meso ne postane zrnasto i dok ne ispari tekućina koju će ispustiti. Ovako pripremljeno meso začinimo solju i paprom, te zajedno s tavom maknemo s vatre da se malo ohladi. ; Za to vrijeme u zdjeli umutimo jaja, dodamo mažuran, ulijemo mlijeko, mineralnu vodu, začinimo solju i paprom, te miješajući pjenjačom dodajemo brašno sve dok ne dobijemo jednoličnu rijetku smjesu kao za palačinke. Na kraju u smjesu umiješamo prženo mljeveno meso. ; U tavi ugrijemo pola žlice maslinovog ulja, ulijemo toliko pripremljene smjese da prekrije dno, i kada je palačinka s donje strane pržena okrenemo je i pržimo po prilici još minutu. Gotove stavljamo na ravan tanjur, te na isti način ispečemo preostale palačinke s mljevenim mesom. ; Još tople palačinke, po želji premažemo kiselim vrhnjem, posipamo mješavinom sjeckane salate, kukuruza iz konzerve i naribanog sira, zasebno ih savijemo u roladice i svaku u razmaku od 5 centimetara probodemo čačkalicama kako bi ih učvrstili. ; Svaku palačinku prerežemo između čačkalica kako bi dobili male roladice. ; Na tanjurima napravimo posteljice od pešta, na njih složimo roladice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega u električni sjekač stavimo peršin, kapare, ulijemo limunov sok, 4 žlice maslinovog ulja i sve zajedno izmiksamo u pešt.
 2. Zatim u tavi ugrijemo 3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, te ga na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
 3. Potom dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo vilicom i sve zajedno pržimo dok meso ne postane zrnasto i dok ne ispari tekućina koju će ispustiti. Ovako pripremljeno meso začinimo solju i paprom, te zajedno s tavom maknemo s vatre da se malo ohladi.
 4. Za to vrijeme u zdjeli umutimo jaja, dodamo mažuran, ulijemo mlijeko, mineralnu vodu, začinimo solju i paprom, te miješajući pjenjačom dodajemo brašno sve dok ne dobijemo jednoličnu rijetku smjesu kao za palačinke. Na kraju u smjesu umiješamo prženo mljeveno meso.
 5. U tavi ugrijemo pola žlice maslinovog ulja, ulijemo toliko pripremljene smjese da prekrije dno, i kada je palačinka s donje strane pržena okrenemo je i pržimo po prilici još minutu. Gotove stavljamo na ravan tanjur, te na isti način ispečemo preostale palačinke s mljevenim mesom.
 6. Još tople palačinke, po želji premažemo kiselim vrhnjem, posipamo mješavinom sjeckane salate, kukuruza iz konzerve i naribanog sira, zasebno ih savijemo u roladice i svaku u razmaku od 5 centimetara probodemo čačkalicama kako bi ih učvrstili.
 7. Svaku palačinku prerežemo između čačkalica kako bi dobili male roladice.
 8. Na tanjurima napravimo posteljice od pešta, na njih složimo roladice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: