- Miro Biondić
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Rolana janjetina u gnijezdu od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu janjetinu u gnijezdu od špinata.
Ova kuharska poslastica spoj je janjećeg mesa punog okusa, arome ružmarina i češnjaka te blanširanog (na kratko u vrućoj vodi skuhanog) i na maslacu sotiranog špinata. Atraktivno jelo i za svečane prilike.
Rolana janjetina u gnijezdu od špinata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu janjetinu u gnijezdu od špinata. - janjeća lopatica, špinat, luk, mrkva, korijen celera, bijelo vino, koncentrat rajčice, maslac, češnjak, ružmarin, ulje, sol i papar, Iz janjeće lopatice izvadimo sve kosti tako da meso ostane u komadu, začinimo sa solju, ružmarinom i češnjakom, zamotamo, zavežemo špagom (da se ne otvori) i stavimo peći na 220 oC otprilike 1/2 sata zajedno sa kostima. ; Za to vrijeme na ulju prepržimo korjenasto povrće (luk, mrkva, celer) podlijemo vinom, posolimo, dodamo papra u zrnu, rajčice pire, vode i pustimo da prokuha. ; Kada prokuha, umaku dodamo meso i pečene kosti (da pojačamo umak) pustimo da se lagano pirja podlijevajući vodom dok meso nije gotovo. ; Gotovo meso izvadimo van, umak protisnemo, okus doradimo solju i paprom. ; Špinat očistimo, blanširamo u slanoj vodi te ga sortiramo na maslacu uz dodatak soli i papra te na tanjuru oblikujemo gnijezdo. ; Narezanu janjetinu serviramo u gnijezdu od špinata te dekoriramo sa srcem od svježe paprike. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjeća lopatica, 1,4 kg
- špinat, 800 g
- luk, 1 glavica
- mrkva, 2
- korijen celera, 1/4
- bijelo vino, 1 dl
- koncentrat rajčice, 40 g
- maslac, 60 g
- češnjak, 3 režanj
- ružmarin, 1 grančica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Iz janjeće lopatice izvadimo sve kosti tako da meso ostane u komadu, začinimo sa solju, ružmarinom i češnjakom, zamotamo, zavežemo špagom (da se ne otvori) i stavimo peći na 220 oC otprilike 1/2 sata zajedno sa kostima.
- Za to vrijeme na ulju prepržimo korjenasto povrće (luk, mrkva, celer) podlijemo vinom, posolimo, dodamo papra u zrnu, rajčice pire, vode i pustimo da prokuha.
- Kada prokuha, umaku dodamo meso i pečene kosti (da pojačamo umak) pustimo da se lagano pirja podlijevajući vodom dok meso nije gotovo.
- Gotovo meso izvadimo van, umak protisnemo, okus doradimo solju i paprom.
- Špinat očistimo, blanširamo u slanoj vodi te ga sortiramo na maslacu uz dodatak soli i papra te na tanjuru oblikujemo gnijezdo.
- Narezanu janjetinu serviramo u gnijezdu od špinata te dekoriramo sa srcem od svježe paprike.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |