- Miro Biondić
 - 90 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Jelo sadrži meso
 
        Rolana janjetina u gnijezdu od špinata    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu janjetinu u gnijezdu od špinata.    
        Ova kuharska poslastica spoj je janjećeg mesa punog okusa, arome ružmarina i češnjaka te blanširanog (na kratko u vrućoj vodi skuhanog) i na maslacu sotiranog špinata. Atraktivno jelo i za svečane prilike.
Rolana janjetina u gnijezdu od špinata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu janjetinu u gnijezdu od špinata. - janjeća lopatica, špinat, luk, mrkva, korijen celera, bijelo vino, koncentrat rajčice, maslac, češnjak, ružmarin, ulje, sol i papar, Iz janjeće lopatice izvadimo sve kosti tako da meso ostane u komadu, začinimo sa solju, ružmarinom i češnjakom, zamotamo, zavežemo špagom (da se ne otvori) i stavimo peći na 220 oC otprilike 1/2 sata zajedno sa kostima. ; Za to vrijeme na ulju prepržimo korjenasto povrće (luk, mrkva, celer) podlijemo vinom, posolimo, dodamo papra u zrnu, rajčice pire, vode i pustimo da prokuha. ; Kada prokuha, umaku dodamo meso i pečene kosti (da pojačamo umak) pustimo da se lagano pirja podlijevajući vodom dok meso nije gotovo. ; Gotovo meso izvadimo van, umak protisnemo, okus doradimo solju i paprom. ; Špinat očistimo, blanširamo u slanoj vodi te ga sortiramo na maslacu uz dodatak soli i papra te na tanjuru oblikujemo gnijezdo. ; Narezanu janjetinu serviramo u gnijezdu od špinata te dekoriramo sa srcem od svježe paprike. ; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - janjeća lopatica, 1,4 kg
 - špinat, 800 g
 - luk, 1 glavica
 - mrkva, 2
 - korijen celera, 1/4
 - bijelo vino, 1 dl
 - koncentrat rajčice, 40 g
 - maslac, 60 g
 - češnjak, 3 režanj
 - ružmarin, 1 grančica
 - ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - Iz janjeće lopatice izvadimo sve kosti tako da meso ostane u komadu, začinimo sa solju, ružmarinom i češnjakom, zamotamo, zavežemo špagom (da se ne otvori) i stavimo peći na 220 oC otprilike 1/2 sata zajedno sa kostima.
 - Za to vrijeme na ulju prepržimo korjenasto povrće (luk, mrkva, celer) podlijemo vinom, posolimo, dodamo papra u zrnu, rajčice pire, vode i pustimo da prokuha.
 - Kada prokuha, umaku dodamo meso i pečene kosti (da pojačamo umak) pustimo da se lagano pirja podlijevajući vodom dok meso nije gotovo.
 - Gotovo meso izvadimo van, umak protisnemo, okus doradimo solju i paprom.
 - Špinat očistimo, blanširamo u slanoj vodi te ga sortiramo na maslacu uz dodatak soli i papra te na tanjuru oblikujemo gnijezdo.
 - Narezanu janjetinu serviramo u gnijezdu od špinata te dekoriramo sa srcem od svježe paprike.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:90minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





