Rolana janjetina u gnijezdu od špinata

 • 90 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Rolana janjetina u gnijezdu od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu janjetinu u gnijezdu od špinata.

Ova kuharska poslastica spoj je janjećeg mesa punog okusa, arome ružmarina i češnjaka te blanširanog (na kratko u vrućoj vodi skuhanog) i na maslacu sotiranog špinata. Atraktivno jelo i za svečane prilike.

Rolana janjetina u gnijezdu od špinata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolanu janjetinu u gnijezdu od špinata. - janjeća lopatica, špinat, luk, mrkva, korijen celera, bijelo vino, koncentrat rajčice, maslac, češnjak, ružmarin, ulje, sol i papar, Iz janjeće lopatice izvadimo sve kosti tako da meso ostane u komadu, začinimo sa solju, ružmarinom i češnjakom, zamotamo, zavežemo špagom (da se ne otvori) i stavimo peći na 220 oC otprilike 1/2 sata zajedno sa kostima. ; Za to vrijeme na ulju prepržimo korjenasto povrće (luk, mrkva, celer) podlijemo vinom, posolimo, dodamo papra u zrnu, rajčice pire, vode i pustimo da prokuha. ; Kada prokuha, umaku dodamo meso i pečene kosti (da pojačamo umak) pustimo da se lagano pirja podlijevajući vodom dok meso nije gotovo. ; Gotovo meso izvadimo van, umak protisnemo, okus doradimo solju i paprom. ; Špinat očistimo, blanširamo u slanoj vodi te ga sortiramo na maslacu uz dodatak soli i papra te na tanjuru oblikujemo gnijezdo. ; Narezanu janjetinu serviramo u gnijezdu od špinata te dekoriramo sa srcem od svježe paprike. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Iz janjeće lopatice izvadimo sve kosti tako da meso ostane u komadu, začinimo sa solju, ružmarinom i češnjakom, zamotamo, zavežemo špagom (da se ne otvori) i stavimo peći na 220 oC otprilike 1/2 sata zajedno sa kostima.
 2. Za to vrijeme na ulju prepržimo korjenasto povrće (luk, mrkva, celer) podlijemo vinom, posolimo, dodamo papra u zrnu, rajčice pire, vode i pustimo da prokuha.
 3. Kada prokuha, umaku dodamo meso i pečene kosti (da pojačamo umak) pustimo da se lagano pirja podlijevajući vodom dok meso nije gotovo.
 4. Gotovo meso izvadimo van, umak protisnemo, okus doradimo solju i paprom.
 5. Špinat očistimo, blanširamo u slanoj vodi te ga sortiramo na maslacu uz dodatak soli i papra te na tanjuru oblikujemo gnijezdo.
 6. Narezanu janjetinu serviramo u gnijezdu od špinata te dekoriramo sa srcem od svježe paprike.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: