- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Rosti s kruškom, matovilcem i plemenitim plavim sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rosti s kruškom, matovilcem i plemenitim plavim sirom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 600 g kuhan u ljusci
- maslac, 30 g
- kruška, 500 g
- jezgra oraha, 40 g
- povrtna juha, 120 ml
- med od bagrema, 30 g
- muškatni oraščić, 1/2 žličice
- vinski ocat, 60 ml
- šećer, 1 žličica
- matovilac, 150 g
- sir s plemenitom plijesni, 200 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kuhani krumpir ogulimo i naribamo. U zdjelu s krumpirom dodamo muškatnog oraščića, posolimo i izmiješamo sastojke. U zagrijanu malu tavu ulijemo malo ulja i pod dno tave od naribanog krumpira oblikujemo rosti da se peče.
- Kruške narežemo na kriške, dodamo u veliku vruću tavu zajedno sa šećerom. Kruške okrećemo kako bi se lijepo karamelizirane na laganoj vatri. Kad kruške omekšaju ulijemo povrtnu juhu, dodamo sjeckane orahe i med. Sve zajedno začinim svježe mljevenim paprom. Kad je isparila sva juha u tavu dodamo nekoliko kockica maslaca. U čistu visoku zdjelu napravimo dressing tako da dodamo maslinovo ulje, balzamički ocat, sol, papar i izradimo pjenjačom. U dressing stavimo matovilac i nježno izmiješamo sastojke.
- Na tanjur stavimo rosti od krumpira, potom slažemo kruške okupane u maslacu, pored krušaka dodamo prutić sira s plemenitom plavom plijesni i mali matovilca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |