- Kuzma Novak
- 120 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ruske kape zovu se još i Šubarice, a jedan je od omiljenijih kolača svakog kućanstva koji će vas svaki put iznova vratiti u djetinjstvo…
Ruske kape
Popularnost: |
|
U našem receptu saznajte kako pripremiti Ruske kape.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Biskvit
- jaja, 4
- šećer, 200 g
- ulje, 1 dcl
- voda, 1 dcl topla
- brašno, 250 g
- prašak za pecivo, 1
- kakao, 1 žlica
- Krema
- puding, 1 vanilija
- mlijeko, 350 dcl
- šećer, 100 g
- vanilin šećer, 1
- kokosovo brašno, 100 g
- maslac, 200 g
- Glazura
- čokolada za kuhanje, 100 g
- ulje, 3 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Biskvit
- Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
- Žutanjcima dodajte šećer i pjenasto ih izmiksajte. Smjesi postupno dodajte vodu i ulje, a potom i brašno s praškom za pecivo. Sve zajedno pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- U tu smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka i kakao te ju podijelite na dva dijela.
- Ispecite oba biskvita, ali svaki posebno. Pecite ih u pećnici na 150 °C oko 15 minuta.
- Od oba biskvita izrežite krugove manjih okruglim kalupom ili čašom.
Krema
- Puding od vanilije pomiješajte zajedno sa šećerom, vanilin šećerom i napravite puding.
- Dok se puding hladi izradite maslac te ga dodajte u ohlađeni puding i dobro sve izmiješajte mikserom.
Postupak filanja i glazura
- Na donji dio biskvita stavite žličicu kreme, ravnomjerno razmažite i zatim na to stavite gornji dio biskvita. Nakon toga, premažite kremom sa strane i uvaljajte u kokos.
- Otopite čokoladu na pari uz dodatak ulja. Ostavite otopljenu čokoladu da se malo ohladi te ju pažljivo premažite glazurom.
|
Vrijeme pripreme:120minuta |