Ruske kape zovu se još i Šubarice, a jedan je od omiljenijih kolača svakog kućanstva koji će vas svaki put iznova vratiti u djetinjstvo…
Ruske kape – U našem receptu saznajte kako pripremiti Ruske kape. – Biskvit: jaje, šećer, ulje, voda (topla), brašno, prašak za pecivo, kakao, Krema: puding (vanilija), mlijeko, šećer, vanilin šećer, kokosovo brašno, maslac, Glazura : čokolada za kuhanje, ulje, Biskvit: Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrsti snijeg. ; Žutanjcima dodajte šećer i pjenasto ih izmiksajte. Smjesi postupno dodajte vodu i ulje, a potom i brašno s praškom za pecivo. Sve zajedno pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. ; U tu smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka i kakao te ju podijelite na dva dijela. ; Ispecite oba biskvita, ali svaki posebno. Pecite ih u pećnici na 150 °C oko 15 minuta. ; Od oba biskvita izrežite krugove manjih okruglim kalupom ili čašom. ; Krema: Puding od vanilije pomiješajte zajedno sa šećerom, vanilin šećerom i napravite puding. ; Dok se puding hladi izradite maslac te ga dodajte u ohlađeni puding i dobro sve izmiješajte mikserom. ; Postupak filanja i glazura: Na donji dio biskvita stavite žličicu kreme, ravnomjerno razmažite i zatim na to stavite gornji dio biskvita. Nakon toga, premažite kremom sa strane i uvaljajte u kokos. ; Otopite čokoladu na pari uz dodatak ulja. Ostavite otopljenu čokoladu da se malo ohladi te ju pažljivo premažite glazurom. ; –
Ruske kape
Popularnost:
1
2
3
4
5
Votes: 19 Rating: 4.05 You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Ruske kape.
Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Žutanjcima dodajte šećer i pjenasto ih izmiksajte. Smjesi postupno dodajte vodu i ulje, a potom i brašno s praškom za pecivo. Sve zajedno pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
U tu smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka i kakao te ju podijelite na dva dijela.
Ispecite oba biskvita, ali svaki posebno. Pecite ih u pećnici na 150 °C oko 15 minuta.
Od oba biskvita izrežite krugove manjih okruglim kalupom ili čašom.
Krema
Puding od vanilije pomiješajte zajedno sa šećerom, vanilin šećerom i napravite puding.
Dok se puding hladi izradite maslac te ga dodajte u ohlađeni puding i dobro sve izmiješajte mikserom.
Postupak filanja i glazura
Na donji dio biskvita stavite žličicu kreme, ravnomjerno razmažite i zatim na to stavite gornji dio biskvita. Nakon toga, premažite kremom sa strane i uvaljajte u kokos.
Otopite čokoladu na pari uz dodatak ulja. Ostavite otopljenu čokoladu da se malo ohladi te ju pažljivo premažite glazurom.