Ruske kape

  • 120 min
  • 6-8 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Ruske kape zovu se još i Šubarice, a jedan je od omiljenijih kolača svakog kućanstva koji će vas svaki put iznova vratiti u djetinjstvo…

ruske-kape
Ruske kape
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 19
Rating: 3.95
You: 1
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti Ruske kape.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Biskvit
    1. Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
    2. Žutanjcima dodajte šećer i pjenasto ih izmiksajte. Smjesi postupno dodajte vodu i ulje, a potom i brašno s praškom za pecivo. Sve zajedno pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
    3. U tu smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka i kakao te ju podijelite na dva dijela.
    4. Ispecite oba biskvita, ali svaki posebno. Pecite ih u pećnici na 150 °C oko 15 minuta.
    5. Od oba biskvita izrežite krugove manjih okruglim kalupom ili čašom.
    Krema
    1. Puding od vanilije pomiješajte zajedno sa šećerom, vanilin šećerom i napravite puding.
    2. Dok se puding hladi izradite maslac te ga dodajte u ohlađeni puding i dobro sve izmiješajte mikserom.
    Postupak filanja i glazura
    1. Na donji dio biskvita stavite žličicu kreme, ravnomjerno razmažite i zatim na to stavite gornji dio biskvita. Nakon toga, premažite kremom sa strane i uvaljajte u kokos.
    2. Otopite čokoladu na pari uz dodatak ulja. Ostavite otopljenu čokoladu da se malo ohladi te ju pažljivo premažite glazurom.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 19
    Rating: 3.95
    You: 1
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:120minuta

    Najnovije zanimljivosti: