- Almo Čatlak
- 150 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Sacher torta za Valentinovo – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Sacher tortu za Valentinovo. – čokolada za kuhanje, šećer, maslac, brašno (za biskvitna tijesta), šećer u prahu, marmelada (od marelica), jaje (9 jaja), Jaja razbijemo, a žumanjke i bjelanjke odvojimo u posebne zdjele, 200 g čokolade rastopimo u mikrovalnoj pećnici ili na pari, a maslac omekšamo. ; U zdjelu sa šećerom u prahu dodamo 200 g omekšalog maslaca i dobro izmiješamo pjenjačom, te nastavimo miješati ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu kremu. Zatim, miješajući ručnim mikserom, postupno dodajemo žumanjke i rastopljenu čokoladu. ; Kada smo dobili jednoličnu kremu, postupno dodajemo brašno i miksamo dalje na najmanjoj brzini. Gotovu smjesu stavimo na stranu, a od bjelanjaka i 160 g šećera istučemo čvrsti snijeg. ; Kalup za torte premažemo maslacem, posipamo brašnom, a višak brašna otresemo. ; U zdjelu sa smjesom od jaja i čokolade dodamo trećinu čvrstog snijega i dobro promiješamo. Potom dodamo preostali snijeg, te ga nježno umiješamo da dobijemo rahlu smjesu. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60 minuta. ; Neposredno prije kraja pečenja u lončić sa 170 ml vrele vode dodamo preostali šećer i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo komadiće preostale čokolade, ugasimo vatru i miješajući pričekamo da se i ona rastopi. Dobivenu glazuru ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu. ; Gotov biskvit izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, gornjom stranom iskrenemo ga na rešetku, prerežemo na pola, a donju stranu stavimo na stranu. ; Polovicu biskvita na rešetki premažemo marmeladom od marelica, prekrijemo drugom polovicom biskvita, tortu prelijemo glazurom od čokolade i šećera, ostavimo da se glazura stvrdne na sobnoj temperaturi, te poslužimo.; – Za Valentinovo se voljenim daju razni romantični pokloni, cvijeće i sl. Ali ukoliko svojoj ljubavi poklonite ovu moćnu i prefinu tortu, budite uvjereni da neće biti razočarana.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Sacher torta za Valentinovo – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Sacher tortu za Valentinovo. – čokolada za kuhanje, šećer, maslac, brašno (za biskvitna tijesta), šećer u prahu, marmelada (od marelica), jaje (9 jaja), Jaja razbijemo, a žumanjke i bjelanjke odvojimo u posebne zdjele, 200 g čokolade rastopimo u mikrovalnoj pećnici ili na pari, a maslac omekšamo. ; U zdjelu sa šećerom u prahu dodamo 200 g omekšalog maslaca i dobro izmiješamo pjenjačom, te nastavimo miješati ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu kremu. Zatim, miješajući ručnim mikserom, postupno dodajemo žumanjke i rastopljenu čokoladu. ; Kada smo dobili jednoličnu kremu, postupno dodajemo brašno i miksamo dalje na najmanjoj brzini. Gotovu smjesu stavimo na stranu, a od bjelanjaka i 160 g šećera istučemo čvrsti snijeg. ; Kalup za torte premažemo maslacem, posipamo brašnom, a višak brašna otresemo. ; U zdjelu sa smjesom od jaja i čokolade dodamo trećinu čvrstog snijega i dobro promiješamo. Potom dodamo preostali snijeg, te ga nježno umiješamo da dobijemo rahlu smjesu. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60 minuta. ; Neposredno prije kraja pečenja u lončić sa 170 ml vrele vode dodamo preostali šećer i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo komadiće preostale čokolade, ugasimo vatru i miješajući pričekamo da se i ona rastopi. Dobivenu glazuru ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu. ; Gotov biskvit izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, gornjom stranom iskrenemo ga na rešetku, prerežemo na pola, a donju stranu stavimo na stranu. ; Polovicu biskvita na rešetki premažemo marmeladom od marelica, prekrijemo drugom polovicom biskvita, tortu prelijemo glazurom od čokolade i šećera, ostavimo da se glazura stvrdne na sobnoj temperaturi, te poslužimo.; -</div>
Sacher torta za Valentinovo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Sacher tortu za Valentinovo.
Za Valentinovo se voljenim daju razni romantični pokloni, cvijeće i sl. Ali ukoliko svojoj ljubavi poklonite ovu moćnu i prefinu tortu, budite uvjereni da neće biti razočarana.
Sacher torta za Valentinovo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Sacher tortu za Valentinovo. - čokolada za kuhanje, šećer, maslac, brašno (za biskvitna tijesta), šećer u prahu, marmelada (od marelica), jaje (9 jaja), Jaja razbijemo, a žumanjke i bjelanjke odvojimo u posebne zdjele, 200 g čokolade rastopimo u mikrovalnoj pećnici ili na pari, a maslac omekšamo. ; U zdjelu sa šećerom u prahu dodamo 200 g omekšalog maslaca i dobro izmiješamo pjenjačom, te nastavimo miješati ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu kremu. Zatim, miješajući ručnim mikserom, postupno dodajemo žumanjke i rastopljenu čokoladu. ; Kada smo dobili jednoličnu kremu, postupno dodajemo brašno i miksamo dalje na najmanjoj brzini. Gotovu smjesu stavimo na stranu, a od bjelanjaka i 160 g šećera istučemo čvrsti snijeg. ; Kalup za torte premažemo maslacem, posipamo brašnom, a višak brašna otresemo. ; U zdjelu sa smjesom od jaja i čokolade dodamo trećinu čvrstog snijega i dobro promiješamo. Potom dodamo preostali snijeg, te ga nježno umiješamo da dobijemo rahlu smjesu. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60 minuta. ; Neposredno prije kraja pečenja u lončić sa 170 ml vrele vode dodamo preostali šećer i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo komadiće preostale čokolade, ugasimo vatru i miješajući pričekamo da se i ona rastopi. Dobivenu glazuru ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu. ; Gotov biskvit izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, gornjom stranom iskrenemo ga na rešetku, prerežemo na pola, a donju stranu stavimo na stranu. ; Polovicu biskvita na rešetki premažemo marmeladom od marelica, prekrijemo drugom polovicom biskvita, tortu prelijemo glazurom od čokolade i šećera, ostavimo da se glazura stvrdne na sobnoj temperaturi, te poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Jaja razbijemo, a žumanjke i bjelanjke odvojimo u posebne zdjele, 200 g čokolade rastopimo u mikrovalnoj pećnici ili na pari, a maslac omekšamo.
- U zdjelu sa šećerom u prahu dodamo 200 g omekšalog maslaca i dobro izmiješamo pjenjačom, te nastavimo miješati ručnim mikserom, dok ne dobijemo jednoličnu kremu. Zatim, miješajući ručnim mikserom, postupno dodajemo žumanjke i rastopljenu čokoladu.
- Kada smo dobili jednoličnu kremu, postupno dodajemo brašno i miksamo dalje na najmanjoj brzini. Gotovu smjesu stavimo na stranu, a od bjelanjaka i 160 g šećera istučemo čvrsti snijeg.
- Kalup za torte premažemo maslacem, posipamo brašnom, a višak brašna otresemo.
- U zdjelu sa smjesom od jaja i čokolade dodamo trećinu čvrstog snijega i dobro promiješamo. Potom dodamo preostali snijeg, te ga nježno umiješamo da dobijemo rahlu smjesu. Dobivenu smjesu premjestimo u kalup za torte, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60 minuta.
- Neposredno prije kraja pečenja u lončić sa 170 ml vrele vode dodamo preostali šećer i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo komadiće preostale čokolade, ugasimo vatru i miješajući pričekamo da se i ona rastopi. Dobivenu glazuru ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Gotov biskvit izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, gornjom stranom iskrenemo ga na rešetku, prerežemo na pola, a donju stranu stavimo na stranu.
- Polovicu biskvita na rešetki premažemo marmeladom od marelica, prekrijemo drugom polovicom biskvita, tortu prelijemo glazurom od čokolade i šećera, ostavimo da se glazura stvrdne na sobnoj temperaturi, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:150minuta |
|