Salata od crvenog graha i kvinoje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od crvenog graha i kvinoje. – crveni grah (iz konzerve), kvinoja, povrtni temeljac, svježa žuta paprika, luk (ljubičasti), mladi luk, vinski ocat, sojin umak, limeta, umak od čili papričica, peršin (grubo sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U lončić s vrelom juhom dodamo kvinoju, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a potom lončić maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 5 minuta. ; Za to vrijeme ljubičasti luk i papriku narežemo na kockice, mladi luk nasjeckamo, a limetin sok iscijedimo. ; Kvinoju rasporedimo po dnu široke posude i ostavimo da se hladi, a za to vrijeme u zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja, polovicu limetinog soka, sojin umak, vinski ocat, dodamo umak od ljutih papričica, začinimo solju i paprom te pjenjačom izradimo dressing. ; Zatim u zdjelu s dressingom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, narezanu papriku i ljubičasti luk, sjeckani mladi luk, ohlađenu kvinoju i nježno izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo ju sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Kvinoja je kultivirana u Andama, na području Perua, Čilea i Bolivije još prije 5000 godina, što ju čini jednom od najstarijih biljaka za prehranu, a ova smo je put zajedno s grahom, paprikom i lukom umiješali u finu i pikantnu salatu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Salata od crvenog graha i kvinoje – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od crvenog graha i kvinoje. – crveni grah (iz konzerve), kvinoja, povrtni temeljac, svježa žuta paprika, luk (ljubičasti), mladi luk, vinski ocat, sojin umak, limeta, umak od čili papričica, peršin (grubo sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U lončić s vrelom juhom dodamo kvinoju, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a potom lončić maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 5 minuta. ; Za to vrijeme ljubičasti luk i papriku narežemo na kockice, mladi luk nasjeckamo, a limetin sok iscijedimo. ; Kvinoju rasporedimo po dnu široke posude i ostavimo da se hladi, a za to vrijeme u zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja, polovicu limetinog soka, sojin umak, vinski ocat, dodamo umak od ljutih papričica, začinimo solju i paprom te pjenjačom izradimo dressing. ; Zatim u zdjelu s dressingom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, narezanu papriku i ljubičasti luk, sjeckani mladi luk, ohlađenu kvinoju i nježno izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo ju sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Salata od crvenog graha i kvinoje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od crvenog graha i kvinoje.
Kvinoja je kultivirana u Andama, na području Perua, Čilea i Bolivije još prije 5000 godina, što ju čini jednom od najstarijih biljaka za prehranu, a ova smo je put zajedno s grahom, paprikom i lukom umiješali u finu i pikantnu salatu.
Salata od crvenog graha i kvinoje - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od crvenog graha i kvinoje. - crveni grah (iz konzerve), kvinoja, povrtni temeljac, svježa žuta paprika, luk (ljubičasti), mladi luk, vinski ocat, sojin umak, limeta, umak od čili papričica, peršin (grubo sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), U lončić s vrelom juhom dodamo kvinoju, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a potom lončić maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 5 minuta. ; Za to vrijeme ljubičasti luk i papriku narežemo na kockice, mladi luk nasjeckamo, a limetin sok iscijedimo. ; Kvinoju rasporedimo po dnu široke posude i ostavimo da se hladi, a za to vrijeme u zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja, polovicu limetinog soka, sojin umak, vinski ocat, dodamo umak od ljutih papričica, začinimo solju i paprom te pjenjačom izradimo dressing. ; Zatim u zdjelu s dressingom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, narezanu papriku i ljubičasti luk, sjeckani mladi luk, ohlađenu kvinoju i nježno izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo ju sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
U lončić s vrelom juhom dodamo kvinoju, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 15-ak minuta, a potom lončić maknemo s vatre i ostavimo da odstoji poklopljen još 5 minuta.
Za to vrijeme ljubičasti luk i papriku narežemo na kockice, mladi luk nasjeckamo, a limetin sok iscijedimo.
Kvinoju rasporedimo po dnu široke posude i ostavimo da se hladi, a za to vrijeme u zdjelu ulijemo malo maslinovog ulja, polovicu limetinog soka, sojin umak, vinski ocat, dodamo umak od ljutih papričica, začinimo solju i paprom te pjenjačom izradimo dressing.
Zatim u zdjelu s dressingom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, narezanu papriku i ljubičasti luk, sjeckani mladi luk, ohlađenu kvinoju i nježno izmiješamo sastojke.
Gotovu salatu rasporedimo na tanjure, posipamo ju sjeckanim peršinom i poslužimo.