- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od krumpira, tunjevine i jaja
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od krumpira, tunjevine i jaja.
Salatu od krumpira svi jako volimo, ali ako ju obogatimo tunjevinom, jajima i rajčicom, sigurni smo da ćemo ju voljeti još i više.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- krumpir, 400 g mladog, kuhanog
- tuna iz konzerve, 250 g
- jaja, 2 tvrdo kuhana
- vinski ocat, 1/2 žlice
- mladi luk, 2
- rajčica, 2
- peršin, 1 žlica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- šećer
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega kuhani krumpir ogulimo. Zatim krumpir, jaja i mladi luk narežemo na ploške, a rajčice narežemo na šestine, odvojimo im kožu i mekanu sredinu, te tako očišćeno meso rajčica narežemo na kockice.
- Potom pripremimo dressing tako što u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i vinski ocat, dodamo žličicu šećera, začinimo solju i paprom, dobro izmiješamo pjenjačom, te dobivenim dressingom pokapamo dno zdjele u kojoj ćemo pripremiti salatu.
- Po dnu složimo red ploški krumpira, preko njega stavimo komadiće tunjevine, prekrijemo ploškama jaja, posipamo narezanim mladim lukom, prelijemo dressingom i ponovimo postupak.
- Zatim kockice rajčica premjestimo u zdjelu od dressinga, dodamo sjeckani peršin, dobro promiješamo i dobivenom mješavinom prekrijemo salatu.
- Tako pripremljenu salatu rashladimo u hladnjaku i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |