Salata od kvinoje s crvenim grahom i lukom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od kvinoje s crvenim grahom i lukom. – crveni grah, kvinoja, povrtna juha, žuta paprika (svježa), ljubičasti luk, mladi luk, jabučni ocat, tamari umak, limeta, umak od ljutih papričica, korijen peršina (grubo sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), U posudu ulijemo juhu, dodamo i malo vode te pričekamo da zakuha. U vrelu posudu dodamo kvinoju i malo promiješamo te poklopimo da se kuha na laganoj vatri 15 minuta. ; Za to vrijeme ljubičasti luk narežemo na kockice, mladi luk na ploškice, a papriku očistimo i narežemo na kockice 1.5 cm.; U čistu zdjelu izradimo dressing za salatu od maslinovog ulja, pola limete, dodamo umak od ljutih papričica, sojin umak, malo soli i papra, nekoliko kapi jabučnog octa i sastojke izmiješamo pjenjačom. ; Nakon 15 minuta kuhanja kvinoje, otklopimo posudu i pustimo još 5 minuta da ishlapi sva tekućina. Potom smo kvinoju izvadimo na tanjur da se ohladi.; U zdjelu stavimo narezano povrće, dodamo kuhani crveni grah te sastojke prelijemo pripremljenim dressingom. Preko povrća dodamo ohlađenu kvinoju i sve zajedno nježno izmiješamo. Salatu poslužimo u tanjure i ukrasimo s malo limete.; –
Salata od kvinoje s crvenim grahom i lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od kvinoje s crvenim grahom i lukom.
U posudu ulijemo juhu, dodamo i malo vode te pričekamo da zakuha. U vrelu posudu dodamo kvinoju i malo promiješamo te poklopimo da se kuha na laganoj vatri 15 minuta.
Za to vrijeme ljubičasti luk narežemo na kockice, mladi luk na ploškice, a papriku očistimo i narežemo na kockice 1.5 cm.
U čistu zdjelu izradimo dressing za salatu od maslinovog ulja, pola limete, dodamo umak od ljutih papričica, sojin umak, malo soli i papra, nekoliko kapi jabučnog octa i sastojke izmiješamo pjenjačom.
Nakon 15 minuta kuhanja kvinoje, otklopimo posudu i pustimo još 5 minuta da ishlapi sva tekućina. Potom smo kvinoju izvadimo na tanjur da se ohladi.
U zdjelu stavimo narezano povrće, dodamo kuhani crveni grah te sastojke prelijemo pripremljenim dressingom. Preko povrća dodamo ohlađenu kvinoju i sve zajedno nježno izmiješamo. Salatu poslužimo u tanjure i ukrasimo s malo limete.