- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Salata od kvinoje s crvenim grahom i lukom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od kvinoje s crvenim grahom i lukom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- crveni grah, 170 g
- kvinoja, 100 g
- povrtna juha, 280 ml
- žuta paprika, 1 svježa
- ljubičasti luk, 1 glavica
- mladi luk, 3
- jabučni ocat, 3 žlice
- tamari umak, 2 žlice
- limeta, 1
- umak od ljutih papričica, 1 žlica
- korijen peršina, 1 žlica grubo sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U posudu ulijemo juhu, dodamo i malo vode te pričekamo da zakuha. U vrelu posudu dodamo kvinoju i malo promiješamo te poklopimo da se kuha na laganoj vatri 15 minuta.
- Za to vrijeme ljubičasti luk narežemo na kockice, mladi luk na ploškice, a papriku očistimo i narežemo na kockice 1.5 cm.
- U čistu zdjelu izradimo dressing za salatu od maslinovog ulja, pola limete, dodamo umak od ljutih papričica, sojin umak, malo soli i papra, nekoliko kapi jabučnog octa i sastojke izmiješamo pjenjačom.
- Nakon 15 minuta kuhanja kvinoje, otklopimo posudu i pustimo još 5 minuta da ishlapi sva tekućina. Potom smo kvinoju izvadimo na tanjur da se ohladi.
- U zdjelu stavimo narezano povrće, dodamo kuhani crveni grah te sastojke prelijemo pripremljenim dressingom. Preko povrća dodamo ohlađenu kvinoju i sve zajedno nježno izmiješamo. Salatu poslužimo u tanjure i ukrasimo s malo limete.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |