- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od liganja
Saznajte kako pripremiti salatu od liganja u našem video receptu.
Uvijek smo u potrazi za novim i zanimljivim salatama koje ćete moći upotrijebiti bilo kao dodatak obroku, ili kao njegov glavni dio. Tako Vam danas nudimo još jednu kombinaciju svježih i osvježavajućih sastojaka koja će Vam se zasigurno svidjeti.
Salata od liganja - Saznajte kako pripremiti salatu od liganja u našem video receptu. - lignje, mljevena crvena paprika (ljute), peršin (sjeckani), kapare, luk, rajčica, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, lignje očistimo, operemo i narežemo na kvadratiće. ; Zatim ih stavimo u sito za kuhanje iznad pare, premjestimo u lonac s vrelom vodom, poklopimo i kuhamo 3-4 minute. ; Ovako kuhane lignje zajedno sa sitom za kuhanje premjestimo u zdjelu s vodom i ledom da zaustavimo kuhanje i ohladimo ih. ; U zdjelu za salatu u koju smo stavili ocijeđene lignje, ulijemo limunov sok, 15 ml maslinovog ulja, dodamo mljevene crvene ljute paprike, začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanog peršina, sjeckane kapare, sjeckanog luka, oguljenu i na kockice narezanu rajčicu, sve zajedno nježno izmiješamo, ohladimo i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- lignje, 500 g
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice ljute
- peršin, 1 žlica sjeckani
- kapare, 2 žlice
- luk, 1/2 glavice
- rajčica, 200 g
- limun, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, lignje očistimo, operemo i narežemo na kvadratiće.
- Zatim ih stavimo u sito za kuhanje iznad pare, premjestimo u lonac s vrelom vodom, poklopimo i kuhamo 3-4 minute.
- Ovako kuhane lignje zajedno sa sitom za kuhanje premjestimo u zdjelu s vodom i ledom da zaustavimo kuhanje i ohladimo ih.
- U zdjelu za salatu u koju smo stavili ocijeđene lignje, ulijemo limunov sok, 15 ml maslinovog ulja, dodamo mljevene crvene ljute paprike, začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanog peršina, sjeckane kapare, sjeckanog luka, oguljenu i na kockice narezanu rajčicu, sve zajedno nježno izmiješamo, ohladimo i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |