- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od liganja s povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od liganja s povrćem. – lignje, patlidžan, svježa crvena paprika, češnjak, šećer, rukola, balzamična krema, masline (otkoštenih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, prerežemo ih po duljini, očistimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 15-ak minuta, zatim ih premjestimo u zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da omekšaju, a potom ih ogulimo i narežemo na trakice. ; Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, lignje očistimo i narežemo ih na trakice, patlidžan narežemo na duguljaste kockice i stavimo ih u zdjelu, prelijemo sokom od limuna i s toliko vode da ih prekrije i ostavimo ih da odstoje 15-ak minuta kako bi otpustili gorčinu. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane lignje i pržimo ih na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme narezani patlidžan ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru. ; Zatim lignje izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo narezani patlidžan i pečemo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i podlijevajući uljem. ; Nakon 10-ak minuta dodamo masline, šećer, listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre. ; Potom dodamo trakice pečene paprike, izmiješamo sastojke i pričekamo da se malo ohlade. ; Nakon 10-ak minuta povrće u tavi začinimo solju i paprom, dodamo lignje i rukolu, prelijemo balzamičkom kremom, nježno promiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – Najveća poznata vrsta lignje je Humboldtova lignja, koja može narasti do dva metra, težiti 50-ak kilograma i može napasti čovjeka. Stoga je najbolje držati se domaćih liganja i savjeta za pripremu poput ovog. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Salata od liganja s povrćem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od liganja s povrćem. – lignje, patlidžani, svježa crvena paprika, češnjak, šećer, rukola, balzamička krema, masline (otkoštenih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, prerežemo ih po duljini, očistimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 15-ak minuta, zatim ih premjestimo u zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da omekšaju, a potom ih ogulimo i narežemo na trakice. ; Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, lignje očistimo i narežemo ih na trakice, patlidžan narežemo na duguljaste kockice i stavimo ih u zdjelu, prelijemo sokom od limuna i s toliko vode da ih prekrije i ostavimo ih da odstoje 15-ak minuta kako bi otpustili gorčinu. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane lignje i pržimo ih na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme narezani patlidžan ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru. ; Zatim lignje izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo narezani patlidžan i pečemo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i podlijevajući uljem. ; Nakon 10-ak minuta dodamo masline, šećer, listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre. ; Potom dodamo trakice pečene paprike, izmiješamo sastojke i pričekamo da se malo ohlade. ; Nakon 10-ak minuta povrće u tavi začinimo solju i paprom, dodamo lignje i rukolu, prelijemo balzamičkom kremom, nježno promiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Salata od liganja s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od liganja s povrćem.
Najveća poznata vrsta lignje je Humboldtova lignja, koja može narasti do dva metra, težiti 50-ak kilograma i može napasti čovjeka. Stoga je najbolje držati se domaćih liganja i savjeta za pripremu poput ovog. Dobar tek!
Salata od liganja s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od liganja s povrćem. - lignje, patlidžani, svježa crvena paprika, češnjak, šećer, rukola, balzamička krema, masline (otkoštenih), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Paprike operemo, prerežemo ih po duljini, očistimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 15-ak minuta, zatim ih premjestimo u zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da omekšaju, a potom ih ogulimo i narežemo na trakice. ; Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, lignje očistimo i narežemo ih na trakice, patlidžan narežemo na duguljaste kockice i stavimo ih u zdjelu, prelijemo sokom od limuna i s toliko vode da ih prekrije i ostavimo ih da odstoje 15-ak minuta kako bi otpustili gorčinu. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane lignje i pržimo ih na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme narezani patlidžan ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru. ; Zatim lignje izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo narezani patlidžan i pečemo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i podlijevajući uljem. ; Nakon 10-ak minuta dodamo masline, šećer, listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre. ; Potom dodamo trakice pečene paprike, izmiješamo sastojke i pričekamo da se malo ohlade. ; Nakon 10-ak minuta povrće u tavi začinimo solju i paprom, dodamo lignje i rukolu, prelijemo balzamičkom kremom, nježno promiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Paprike operemo, prerežemo ih po duljini, očistimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 15-ak minuta, zatim ih premjestimo u zdjelu, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i ostavimo da omekšaju, a potom ih ogulimo i narežemo na trakice.
- Češnjak narežemo na listiće, sok od limuna iscijedimo, lignje očistimo i narežemo ih na trakice, patlidžan narežemo na duguljaste kockice i stavimo ih u zdjelu, prelijemo sokom od limuna i s toliko vode da ih prekrije i ostavimo ih da odstoje 15-ak minuta kako bi otpustili gorčinu.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane lignje i pržimo ih na srednje jakoj vatri 10-ak minuta.
- Za to vrijeme narezani patlidžan ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru.
- Zatim lignje izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja dodamo narezani patlidžan i pečemo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući i podlijevajući uljem.
- Nakon 10-ak minuta dodamo masline, šećer, listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše tavu maknemo s vatre.
- Potom dodamo trakice pečene paprike, izmiješamo sastojke i pričekamo da se malo ohlade.
- Nakon 10-ak minuta povrće u tavi začinimo solju i paprom, dodamo lignje i rukolu, prelijemo balzamičkom kremom, nježno promiješamo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|