- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Salata od paprike, crvenog graha i quinoe
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od paprike, crvenog graha i quinoe.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- crveni grah, 170 g (iz konzerve)
- kvinoja, 100 g
- povrtna juha, 280 ml
- žuta paprika, 1 svježa
- ljubičasti luk, 1 glavica
- mladi luk, 3
- balzamični ocat, 3 žlice
- sojin umak, 2 žlice
- limeta, 1
- chili s morskom soli
- peršin, 1 žlica (grubo sjeckani)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U posudu ulijemo povrtnu juhu i pričekamo dok ne zakuha, potom dodamo kvinoju, malo posolimo, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 15 minuta.
- U zdjelu napravimo dressing od maslinovog ulja, balzamičog octa, sojinog umaka. Sastojke začinimo s chili s morskom soli, paprom i dodamo ocijeđeni sok od limete. Pjenjačom izradimo sastojke.
- Papriku očistimo i narežemo na kockice. Luk nasjeckamo.
- Kuhanu kvinoju ostavimo poklopljenu još 5 minuta, a potom je premijestimo u tanjur kako bi se ohladila.
- U zdjelu s dressingom dodamo ocijeđeni grah iz konzerve, ljubičasti luk, narezani mladi luk, papriku. Sastojke izmiješamo. Preko njih dodamo ohlađenu kvinoju, svježi sjeckani peršin i dobro izmiješamo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |