- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Salata od pečenog povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pečenog povrća.
Ljubičasto kao patlidžan i luk; crveno kao paprika i mini rajčica, crno kao masline i zeleno kao bosiljak. Znate li što je to sve zajedno? Ne? Radi se o laganoj i (iako bi Vas ime moglo zavarati) hladnoj salati...
Salata od pečenog povrća - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pečenog povrća. - patlidžani, svježa crvena paprika, luk, limun, češnjak, mini rajčica, masline (crnih), bosiljak (sitnolisnog), maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega povrće (patlidžan, paprike i luk) operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice veličine 1,5 - 2 centimetra. ; Patlidžan stavimo u zdjelu, pokapamo sokom polovice limuna, posolimo, natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu. ; Nakon pola sata patlidžan ocijedimo, u zdjelu dodamo papriku i luk, sve zajedno prelijemo sa 100 ml maslinovog ulja i izmiješamo. ; Nauljeno povrće zatim premjestimo lim za pečenje, rasporedimo i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 25 minuta odnosno dok ne omekša. ; Pečeno povrće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo u hladnjak da se dobro ohladi. ; Za to vrijeme u visoku usku posudu ulijemo preostali sok od limuna, preostalo maslinovo ulje, narezane režnjeve češnjaka, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Zatim na ohlađeno pečeno povrće dodamo prepolovljene mini rajčice, iskoštene i narezane crne masline, prelijemo pripremljenim preljevom, nježno izmiješamo, posipamo sitnolisnim bosiljkom (ili sjeckanim bosiljkom) i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 2 komada
- svježe crvene paprike, 2
- luk, 1 ljubičasti
- limun, 1
- češnjak, 6 režnjeva
- mini rajčica, 200 g
- masline, 50 g crnih
- bosiljak, 1 grančica sitnolisnog
- maslinovo ulje, 150 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega povrće (patlidžan, paprike i luk) operemo, očistimo i narežemo na jednake kockice veličine 1,5 - 2 centimetra.
- Patlidžan stavimo u zdjelu, pokapamo sokom polovice limuna, posolimo, natopimo vodom i ostavimo da pusti gorčinu.
- Nakon pola sata patlidžan ocijedimo, u zdjelu dodamo papriku i luk, sve zajedno prelijemo sa 100 ml maslinovog ulja i izmiješamo.
- Nauljeno povrće zatim premjestimo lim za pečenje, rasporedimo i sve zajedno stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 25 minuta odnosno dok ne omekša.
- Pečeno povrće izvadimo iz pećnice, ostavimo da se malo ohladi pa ga premjestimo u zdjelu za salatu i stavimo u hladnjak da se dobro ohladi.
- Za to vrijeme u visoku usku posudu ulijemo preostali sok od limuna, preostalo maslinovo ulje, narezane režnjeve češnjaka, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
- Zatim na ohlađeno pečeno povrće dodamo prepolovljene mini rajčice, iskoštene i narezane crne masline, prelijemo pripremljenim preljevom, nježno izmiješamo, posipamo sitnolisnim bosiljkom (ili sjeckanim bosiljkom) i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |