- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Salata od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira. – pir (kuhanog), svježa crvena paprika, limun, luk, majčina dušica (svježe), šparoge, peršin (svježi), svježi kravlji sir, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pir namočimo u vodi preko noći, ocijedimo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi 60 minuta, paprike narežemo na trakice, šparogama odstranimo donji drvenasti dio i ostatak narežemo na kose komadiće, luk na trakice, peršin nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo trakice paprika i pržimo ih povremeno miješajući. ; Nakon 3-4 minute dodamo narezane šparoge, listiće majčine dušice, promiješamo i pirjamo 4-5 minuta. ; Zatim pirjano povrće premjestimo na stranu i ostavimo da se ohladi. ; U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom. ; Potom dodamo trakice luka, sjeckani peršin, ohlađeno povrće, kuhani pir te još jednom izmiješamo sastojke. ; Salatu rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ju svježim kravljim sirom i poslužimo.
; – Pir je jedna od najstarijih poznatih vrsta žitarica i pripada u istu porodicu kao i pšenica, i zanimljiv je dodatak ovoj šarenoj i zdravoj salati. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Salata od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira. – pir (kuhanog), svježa crvena paprika, limun, luk, majčina dušica (svježe), šparoge, peršin (svježi), svježi kravlji sir, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pir namočimo u vodi preko noći, ocijedimo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi 60 minuta, paprike narežemo na trakice, šparogama odstranimo donji drvenasti dio i ostatak narežemo na kose komadiće, luk na trakice, peršin nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo trakice paprika i pržimo ih povremeno miješajući. ; Nakon 3-4 minute dodamo narezane šparoge, listiće majčine dušice, promiješamo i pirjamo 4-5 minuta. ; Zatim pirjano povrće premjestimo na stranu i ostavimo da se ohladi. ; U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom. ; Potom dodamo trakice luka, sjeckani peršin, ohlađeno povrće, kuhani pir te još jednom izmiješamo sastojke. ; Salatu rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ju svježim kravljim sirom i poslužimo.
; -</div>
Salata od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira.
Pir je jedna od najstarijih poznatih vrsta žitarica i pripada u istu porodicu kao i pšenica, i zanimljiv je dodatak ovoj šarenoj i zdravoj salati. U slast!
Salata od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od pira, šparoga, paprika i svježeg kravljeg sira. - pir (kuhanog), svježa crvena paprika, limun, luk, majčina dušica (svježe), šparoge, peršin (svježi), svježi kravlji sir, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Pir namočimo u vodi preko noći, ocijedimo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi 60 minuta, paprike narežemo na trakice, šparogama odstranimo donji drvenasti dio i ostatak narežemo na kose komadiće, luk na trakice, peršin nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo. ; U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo trakice paprika i pržimo ih povremeno miješajući. ; Nakon 3-4 minute dodamo narezane šparoge, listiće majčine dušice, promiješamo i pirjamo 4-5 minuta. ; Zatim pirjano povrće premjestimo na stranu i ostavimo da se ohladi. ; U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom. ; Potom dodamo trakice luka, sjeckani peršin, ohlađeno povrće, kuhani pir te još jednom izmiješamo sastojke. ; Salatu rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ju svježim kravljim sirom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Pir namočimo u vodi preko noći, ocijedimo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi 60 minuta, paprike narežemo na trakice, šparogama odstranimo donji drvenasti dio i ostatak narežemo na kose komadiće, luk na trakice, peršin nasjeckamo, a limunov sok iscijedimo.
- U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo trakice paprika i pržimo ih povremeno miješajući.
- Nakon 3-4 minute dodamo narezane šparoge, listiće majčine dušice, promiješamo i pirjamo 4-5 minuta.
- Zatim pirjano povrće premjestimo na stranu i ostavimo da se ohladi.
- U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i limunov sok, začinimo solju i paprom te izmiješamo pjenjačom.
- Potom dodamo trakice luka, sjeckani peršin, ohlađeno povrće, kuhani pir te još jednom izmiješamo sastojke.
- Salatu rasporedimo na prikladne tanjure, nadjenemo ju svježim kravljim sirom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|