- Miro Biondić
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
        Salata od rotkvica i kuhanih jaja    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od rotkvica i kuhanih jaja.    
        Ova fina, svježa i lagana salata odličan je prilog uz uskršnju šunku, ali i uz svako drugo mesno jelo. Crvene rotkvice i čudnovata bijela rotkva dajkon, mladi luk i vlasac donijet će na vaš stol dah proljetne svježine.
Salata od rotkvica i kuhanih jaja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od rotkvica i kuhanih jaja. - rotkvice, bijela rotkva - dajkon, salata cikorija, zelena salata, mladi luk, jaje, ulje, vinski ocat, sol, bijeli papar, šećer, slatka mljevena paprika, vlasac (nasjeckani), Rotkvice očistimo, opremo, osušimo i narežemo na tanke ploške. ; Salatu cikoriju operemo i osušimo. ; Mladi luk oljuštimo i narežemo na tanke ploške. ; Cikoriju i zelenu salatu poslužimo po tanjurima i po njima posložimo rotkvice. ; U uskoj visokoj posudi izmiksamo umak (umak) od ulja, jabučnog octa, soli, šećera, bijelog papra i crvene paprike. ; Umak prelijemo preko salate. ; Ukrasimo sa na četvrtine narezanim kuhanim jajima, dekoriramo listićima svježeg peršina i posipamo sitno sjeckanim vlascem.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - rotkvice, 300 g
- bijela rotkva - dajkon, 250 g
- cikorija, 100 g
- zelena salata, 100 g
- mladi luk, 80 g
- jaja, 4
- ulje, 80 ml
- vinski ocat, 30 ml
- sol, 1 žličica
- bijeli papar, 1 prstohvat
- šećer, 1 žličica
- slatka mljevena paprika, 1/2 žličice
- vlasac, 1 žlica nasjeckani
| 
        
    Odaberite broj porcija:
     
        Potrebni Sastojci:     
 | 
        Upute po koracima:    
                - Rotkvice očistimo, opremo, osušimo i narežemo na tanke ploške.
- Salatu cikoriju operemo i osušimo.
- Mladi luk oljuštimo i narežemo na tanke ploške.
- Cikoriju i zelenu salatu poslužimo po tanjurima i po njima posložimo rotkvice.
- U uskoj visokoj posudi izmiksamo umak (umak) od ulja, jabučnog octa, soli, šećera, bijelog papra i crvene paprike.
- Umak prelijemo preko salate.
- Ukrasimo sa na četvrtine narezanim kuhanim jajima, dekoriramo listićima svježeg peršina i posipamo sitno sjeckanim vlascem.
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                |  | 
| Vrijeme pripreme:30minuta | 

 
    







 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    





