- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Salata od špinata
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od špinata.
Zdrav i potpun, lagan obrok ono je što Vam današnji recept nudi. Špinat u kombinaciji s tvrdo kuhanim jajima zadovoljit će potrebe Vašeg organizma za brojnim vitaminima i mineralima, a pri tome od Vas ne zahtijeva cjelodnevno stajanje uz štednjak. Može li bolje?
Salata od špinata - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od špinata. - špinat (mladog), jaje, slanina, luk, šećer, vinski ocat, senf, parmezan, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega u lonac s vrelom vodom stavimo jaja i kuhamo ih po prilici 15-ak minuta. ; Za to vrijeme slaninu narežemo na tanke trakice, popržimo u tavi bez masnoće i stavimo na stranu da se ohladi.; Špinatu odstranimo peteljke, očistimo ga, operemo, te dobro ocijedimo i osušimo. Kuhana jaja očistimo od ljuske, te svako jaje prepolovimo. ; U zdjelu stavljamo kuhane žumanjke koje smo izvadili iz bjelanjaka, a same bjelanjke narežemo na trakice. ; U zdjelu sa žumanjcima ulijemo 50 ml maslinovog ulja, vinski ocat, dodamo senf, šećer, posolimo, popaprimo i sve zajedno izradimo vilicom da zgnječimo žumanjke, te pjenjačom izradimo u jednoličnu smjesu. ; Zatim u zdjelu dodamo špinat, sve zajedno malo izmiješamo, dodamo na trakice narezan luk i bjelanjak, te još jednom izmiješamo sastojke. ; Gotovu salatu složimo na tanjure, posipamo prženim trakicama slanine, naribanim parmezanom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- špinat, 400 g mladog
- jaja, 4
- slanina, 150 g
- luk, 1 ljubičasti
- šećer, 1 žličica
- vinski ocat, 1 žlica
- senf, 1 žličica
- parmezan, 50 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega u lonac s vrelom vodom stavimo jaja i kuhamo ih po prilici 15-ak minuta.
- Za to vrijeme slaninu narežemo na tanke trakice, popržimo u tavi bez masnoće i stavimo na stranu da se ohladi.
- Špinatu odstranimo peteljke, očistimo ga, operemo, te dobro ocijedimo i osušimo. Kuhana jaja očistimo od ljuske, te svako jaje prepolovimo.
- U zdjelu stavljamo kuhane žumanjke koje smo izvadili iz bjelanjaka, a same bjelanjke narežemo na trakice.
- U zdjelu sa žumanjcima ulijemo 50 ml maslinovog ulja, vinski ocat, dodamo senf, šećer, posolimo, popaprimo i sve zajedno izradimo vilicom da zgnječimo žumanjke, te pjenjačom izradimo u jednoličnu smjesu.
- Zatim u zdjelu dodamo špinat, sve zajedno malo izmiješamo, dodamo na trakice narezan luk i bjelanjak, te još jednom izmiješamo sastojke.
- Gotovu salatu složimo na tanjure, posipamo prženim trakicama slanine, naribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |