- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata od tune s kaparama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od tune s kaparama.
Hitno Vam treba doza Mediterana a more nije nadohvat ruke? Dohvatite zato malo tune, jednu ciabattu, te pokoju kaparu i stvorite pravi okus Mediterana u vlastitom domu. Ako zatvorite oči, možda uspijete osluhnuti i šum mora...
Salata od tune s kaparama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu od tune s kaparama. - tuna iz konzerve, ciabatta (pecivo (1-2 dana staro)), krastavac (svježi), rajčica, kapare, bosiljak (svježeg), maslinovo ulje, bijeli vinski ocat, sol i papar, U visoku usku posudu ulijemo bijeli vinski ocat, dodamo maslinovo ulje, malo posolimo, popaprimo i sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom. ; Cijelu ciabattu na kratko uronimo u hladnu vodu, obrišemo kuhinjskom krpom, narežemo na kriške i složimo po dnu zdjele za salatu. ; Prije svega povrće očistimo i operemo, zatim mini rajčice prerežemo na pola, a svježi krastavac narežemo na trokutiće debljine pola centimetra. ; Preko ciabatte stavimo mini rajčice i svježi krastavac, dodamo komadiće tune iz konzerve, posipamo grubo sjeckanim kaparama i izmiješamo sastojke. ; Zatim salatu prelijemo pripremljenim preljevom, po želji još malo začinimo solju i paprom, ukrasimo svježim listovima bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tuna iz konzerve, 200 g
- ciabatta, 1 pecivo (1-2 dana staro)
- krastavac, 1/2 svježi
- rajčica, 250 g
- kapare, 1 žlica
- bosiljak, 10 listova svježeg
- maslinovo ulje, 50 ml
- bijeli vinski ocat, 20 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U visoku usku posudu ulijemo bijeli vinski ocat, dodamo maslinovo ulje, malo posolimo, popaprimo i sve zajedno izmiksamo štapnim mikserom.
- Cijelu ciabattu na kratko uronimo u hladnu vodu, obrišemo kuhinjskom krpom, narežemo na kriške i složimo po dnu zdjele za salatu.
- Prije svega povrće očistimo i operemo, zatim mini rajčice prerežemo na pola, a svježi krastavac narežemo na trokutiće debljine pola centimetra.
- Preko ciabatte stavimo mini rajčice i svježi krastavac, dodamo komadiće tune iz konzerve, posipamo grubo sjeckanim kaparama i izmiješamo sastojke.
- Zatim salatu prelijemo pripremljenim preljevom, po želji još malo začinimo solju i paprom, ukrasimo svježim listovima bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |