- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Salata panzanella – Saznajte kako pripremiti salatu panzanellu u našem video receptu. – rajčica (svježih), kruh ((talijan ili francuz)), sir mozzarella, masline (otkoštenih), luk (ljubičastog), bijeli vinski ocat, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk narežemo na trakice, masline na četvrtine, češnjak nasjeckamo, a mozzarellu i kruh narežemo na kockice. ; Kockice kruha premjestimo u zdjelu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo, promiješamo, rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 8-10 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje i ocat, dodamo sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom i pjenjačom izradimo dresing. ; Pečene kockice kruha izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se hlade, a rajčice narežemo na četvrtine, izrežemo im sredinu i narežemo ih na kockice. ; Zatim u zdjelu za salatu stavimo trakice luka, prelijemo ih pripremljenim dresingom i dobro izmiješamo. ; Potom dodamo kockice rajčica, kruha i mozzarelle, narezane masline, listove bosiljka i salatu nježno promiješamo. ; Pripremljenu salatu rasporedimo na tanjure i poslužimo.; – Poznatu toskansku salatu panzanellu, koja može biti i glavno jelo, možete pripremiti vrlo brzo, a upute se nalaze u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Salata panzanella – Saznajte kako pripremiti salatu panzanellu u našem video receptu. – rajčica (svježih), kruh ((talijan ili francuz)), sir mozzarella, masline (otkoštenih), luk (ljubičastog), bijeli vinski ocat, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk narežemo na trakice, masline na četvrtine, češnjak nasjeckamo, a mozzarellu i kruh narežemo na kockice. ; Kockice kruha premjestimo u zdjelu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo, promiješamo, rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 8-10 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje i ocat, dodamo sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom i pjenjačom izradimo dresing. ; Pečene kockice kruha izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se hlade, a rajčice narežemo na četvrtine, izrežemo im sredinu i narežemo ih na kockice. ; Zatim u zdjelu za salatu stavimo trakice luka, prelijemo ih pripremljenim dresingom i dobro izmiješamo. ; Potom dodamo kockice rajčica, kruha i mozzarelle, narezane masline, listove bosiljka i salatu nježno promiješamo. ; Pripremljenu salatu rasporedimo na tanjure i poslužimo.; -</div>
Salata panzanella
Saznajte kako pripremiti salatu panzanellu u našem video receptu.
Poznatu toskansku salatu panzanellu, koja može biti i glavno jelo, možete pripremiti vrlo brzo, a upute se nalaze u priloženom videu.
Salata panzanella - Saznajte kako pripremiti salatu panzanellu u našem video receptu. - rajčica (svježih), kruh ((talijan ili francuz)), sir mozzarella, masline (otkoštenih), luk (ljubičastog), bijeli vinski ocat, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk narežemo na trakice, masline na četvrtine, češnjak nasjeckamo, a mozzarellu i kruh narežemo na kockice. ; Kockice kruha premjestimo u zdjelu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo, promiješamo, rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 8-10 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje i ocat, dodamo sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom i pjenjačom izradimo dresing. ; Pečene kockice kruha izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se hlade, a rajčice narežemo na četvrtine, izrežemo im sredinu i narežemo ih na kockice. ; Zatim u zdjelu za salatu stavimo trakice luka, prelijemo ih pripremljenim dresingom i dobro izmiješamo. ; Potom dodamo kockice rajčica, kruha i mozzarelle, narezane masline, listove bosiljka i salatu nježno promiješamo. ; Pripremljenu salatu rasporedimo na tanjure i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Luk narežemo na trakice, masline na četvrtine, češnjak nasjeckamo, a mozzarellu i kruh narežemo na kockice.
- Kockice kruha premjestimo u zdjelu, prelijemo ih s malo maslinovog ulja, posolimo, promiješamo, rasporedimo po limu za pečenje, prekrivenim papirom za pečenje, i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 8-10 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje i ocat, dodamo sjeckani češnjak, začinimo solju i paprom i pjenjačom izradimo dresing.
- Pečene kockice kruha izvadimo iz pećnice i ostavimo ih da se hlade, a rajčice narežemo na četvrtine, izrežemo im sredinu i narežemo ih na kockice.
- Zatim u zdjelu za salatu stavimo trakice luka, prelijemo ih pripremljenim dresingom i dobro izmiješamo.
- Potom dodamo kockice rajčica, kruha i mozzarelle, narezane masline, listove bosiljka i salatu nježno promiješamo.
- Pripremljenu salatu rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|