- Almo Čatlak
- 10 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Salata s grahom, rajčicom i skušom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu s grahom, rajčicom i skušom.
Skuša se smatra najukusnijom plavom ribom Jadrana, obiluje omega-3 masnim kiselinama, mekanog je mesa i nema mnogo kostiju. Najbolja je svježa, no i ova iz konzerve uopće nije loša. Dodati ju na salatu je dobra ideja za jedan zdrav, brz i cjelovit obrok.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijeli grah, 400 g iz konzerve
- luk, 1 glavica ljubičasti
- skuša, 200 g u maslinovom ulju, iz konzerve
- rajčica, 2
- masline, 200 g crnih, otkoštenih
- vinski ocat, 30 ml
- sir mozzarella, 125 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Rajčicu narežemo na kriške, luk na trakice, a mozzarellu na prutiće.
- U zdjelu stavimo ocijeđeni grah, dodamo luk, rajčicu, mozzarellu i masline, a u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i ocat, začinimo solju i paprom, izmiješamo pjenjačom i dobiveni dresing prelijemo preko povrća i sira.
- Zatim salatu nježno promiješamo i rasporedimo na tanjure, preko nje natrgamo komadiće skuše, prelijemo s malo maslinovog ulja, popaprimo i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:10minuta |