- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Salata s buđolom, feta sirom, špinatom i couscousom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti salatu s pancetom, feta sirom, špinatom i couscousom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- cous cous, 150 g
- povrtna juha, 150 ml
- maslac, 20 g
- listići badema, 25 g
- senf, 10 g
- balzamični ocat, 45 ml
- špinat, 300 g mladi
- med, 80 g
- sir feta, 100 g
- ljubičasti luk, 1 glavica
- pancete, 100 g
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Listiće badema prepržimo na tavi do zlatno smeđe boje. Buđolu narežemo na prutiće.
- U tavu iznad vatre stavimo polovice maslaca, pričekamo da se malo rastopi, dodamo sjeckani ljubičasti luk, malo posolimo i kratko pržimo 1-2 minute.
- Potom u tavu dodamo narezanu buđolu, couc cous, ulijemo povrtnu juhu i sastojke povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri.
- U zdjelu pripremimo dressing od maslinovog ulja, balzamičkog octa, med, senfa, soli i papra.
- U kuhani cous cous umiješamo preostali maslac. Na tanjure stavimo listove mladog špinata kojeg pokapamo s malo dressinga. Preko njege stavimo cous cous, naribamo feta sir te još jednom ponovimo postupak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |