Salpa u tijestu

 • 70 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Salpa u tijestu
Saznajte kako pripremiti salpu u tijestu u našem video receptu.

Ovo jelo je prava atrakcija. Priprema je strašno zabavna i u njoj možete iskoristit svu svoju kreativnost. Ribi možete napraviti, ljuske, peraje, usta, oči i što vam god padne na pamet. Ipak jedan savjet: kad umotate ribu u tijesto, obavezno izbušite rupice za oči i još poneku rupicu. One nemaju samo dekorativnu vrijednost već služe i tome da bi para koja se stvara za vrijeme pečenja imala kuda izaći te da bi ogrtač od tijesta ostao čitav i sačuvao svu ljepotu oblikovanja.

Salpa u tijestu - Saznajte kako pripremiti salpu u tijestu u našem video receptu. - riba salpa, peršin (svježi), kopar (svježi), brašno, maslac, bjelanjak, jaje, mlijeko, ulje, sol i papar, Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo ga da kratko miruje. ; Nakon toga tijesto razvaljamo na dasci na debljinu od oko 2 mm. ; Ribu osušimo na kuhinjskom papiru, solimo, paprimo iznutra i izvana. ; Maslacem, peršinom i koprom ispunimo ribu iznutra te ju umotamo u prozirnu foliju. ; Umotanu ribu položimo na izvaljano tijesto i po njenom rubu izrežemo oblik ribe. ; Ribu zatim preselimo na drugi dio izvaljanog tijesta te oko nje izrežemo oblik ribe dovoljno velik da njime možemo omotati našu ribu. ; Ribu sada vadimo iz folije, stavljamo je na veće izrezano tijesto, krajeve tijesta umotamo tako da se dodirnu, tijesto premažemo sa smjesom mlijeka i jaja te prekrijemo s manjim izrezanim tijestom u obliku ribe i lagano prilijepimo. ; Tako umotanu ribu preokrenemo i položimo na namašćenu posudu za pečenje u pećnici. ; Od preostalog tijesta izrežemo oblike ljuske, vrata, repa i oka ribe. Sve dijelove premažemo sa lagano razmućenim bjelanjkom te zalijepimo po umotanoj ribi. ; Na kraju sve zajedno premažemo smjesom mlijeka i jaja i stavimo peći na srednju razinu, 25 - 30 minuta na 180 stupnjeva. ; Za serviranje, oštrim nožem izdvajati file (između glave i repa) i odvajati od ribe.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Na dasku za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i umiješamo tijesto. Ostavimo ga da kratko miruje.
 2. Nakon toga tijesto razvaljamo na dasci na debljinu od oko 2 mm.
 3. Ribu osušimo na kuhinjskom papiru, solimo, paprimo iznutra i izvana.
 4. Maslacem, peršinom i koprom ispunimo ribu iznutra te ju umotamo u prozirnu foliju.
 5. Umotanu ribu položimo na izvaljano tijesto i po njenom rubu izrežemo oblik ribe.
 6. Ribu zatim preselimo na drugi dio izvaljanog tijesta te oko nje izrežemo oblik ribe dovoljno velik da njime možemo omotati našu ribu.
 7. Ribu sada vadimo iz folije, stavljamo je na veće izrezano tijesto, krajeve tijesta umotamo tako da se dodirnu, tijesto premažemo sa smjesom mlijeka i jaja te prekrijemo s manjim izrezanim tijestom u obliku ribe i lagano prilijepimo.
 8. Tako umotanu ribu preokrenemo i položimo na namašćenu posudu za pečenje u pećnici.
 9. Od preostalog tijesta izrežemo oblike ljuske, vrata, repa i oka ribe. Sve dijelove premažemo sa lagano razmućenim bjelanjkom te zalijepimo po umotanoj ribi.
 10. Na kraju sve zajedno premažemo smjesom mlijeka i jaja i stavimo peći na srednju razinu, 25 - 30 minuta na 180 stupnjeva.
 11. Za serviranje, oštrim nožem izdvajati file (između glave i repa) i odvajati od ribe.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: