- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šaltibarščiai – litvanska hladna juha od cikle i jogurta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šaltibarščiai – litvansku hladnu juhu od cikle i jogurta. – cikla (mlade), jogurt, jaje, mladi luk, krastavac (veliki), sol, Ciklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kad zavri kuhamo 90 minuta. ; Kuhanu ciklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo ga na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice. ; Narezanu ciklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju. ; Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi. ; Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.
; – Betacyanin je pigment, koji cikli daje karakterističnu crvenu boju i apsorbira se u krv te povećava njenu sposobnost prenošenja kisika i do 400%. Sada kad smo naučili nešto o hranjivim svojstvima cikle mogli bi pogledati kako se priprema ova juha i to bez kuhanja!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šaltibarščiai – litvanska hladna juha od cikle i jogurta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šaltibarščiai – litvansku hladnu juhu od cikle i jogurta. – cikla (mlade), jogurt, jaje, mladi luk, krastavac (veliki), sol, Ciklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kad zavri kuhamo 90 minuta. ; Kuhanu ciklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo ga na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice. ; Narezanu ciklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju. ; Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi. ; Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.
; -</div>
Šaltibarščiai - litvanska hladna juha od cikle i jogurta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šaltibarščiai - litvansku hladnu juhu od cikle i jogurta.
Betacyanin je pigment, koji cikli daje karakterističnu crvenu boju i apsorbira se u krv te povećava njenu sposobnost prenošenja kisika i do 400%. Sada kad smo naučili nešto o hranjivim svojstvima cikle mogli bi pogledati kako se priprema ova juha i to bez kuhanja!
Šaltibarščiai - litvanska hladna juha od cikle i jogurta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šaltibarščiai - litvansku hladnu juhu od cikle i jogurta. - cikla (mlade), jogurt, jaje, mladi luk, krastavac (veliki), sol, Ciklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kad zavri kuhamo 90 minuta. ; Kuhanu ciklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo ga na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice. ; Narezanu ciklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju. ; Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi. ; Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Ciklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kad zavri kuhamo 90 minuta.
- Kuhanu ciklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo ga na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice.
- Narezanu ciklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju.
- Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi.
- Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 48 Rating: 4.71 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:100minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
juha od cikle, brza hladna predjela,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Krem juha od šparoga
Votes: 30
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Cesarova salata od jaja, kruha i cikorije
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Slatka pita s rezancima
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Piletina s 40 režnja češnjaka i prepečenim kruhom
Votes: 46
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Prženi svinjski kotleti panirani s bešamelom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Čokoladni kup s bananama
Votes: 29
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Pogača sa sirom i jogurtom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)