- Almo Čatlak
- 100 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šaltibarščiai – litvanska hladna juha od cikle i jogurta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šaltibarščiai – litvansku hladnu juhu od cikle i jogurta. – cikla (mlade), jogurt, jaje, mladi luk, krastavac (veliki), sol, Ciklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kad zavri kuhamo 90 minuta. ; Kuhanu ciklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo ga na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice. ; Narezanu ciklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju. ; Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi. ; Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.
; – Betacyanin je pigment, koji cikli daje karakterističnu crvenu boju i apsorbira se u krv te povećava njenu sposobnost prenošenja kisika i do 400%. Sada kad smo naučili nešto o hranjivim svojstvima cikle mogli bi pogledati kako se priprema ova juha i to bez kuhanja!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šaltibarščiai – litvanska hladna juha od cikle i jogurta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šaltibarščiai – litvansku hladnu juhu od cikle i jogurta. – cikla (mlade), jogurt, jaje, mladi luk, krastavac (veliki), sol, Ciklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kad zavri kuhamo 90 minuta. ; Kuhanu ciklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo ga na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice. ; Narezanu ciklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju. ; Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi. ; Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.
; -</div>
Šaltibarščiai - litvanska hladna juha od cikle i jogurta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šaltibarščiai - litvansku hladnu juhu od cikle i jogurta.
Betacyanin je pigment, koji cikli daje karakterističnu crvenu boju i apsorbira se u krv te povećava njenu sposobnost prenošenja kisika i do 400%. Sada kad smo naučili nešto o hranjivim svojstvima cikle mogli bi pogledati kako se priprema ova juha i to bez kuhanja!
Šaltibarščiai - litvanska hladna juha od cikle i jogurta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šaltibarščiai - litvansku hladnu juhu od cikle i jogurta. - cikla (mlade), jogurt, jaje, mladi luk, krastavac (veliki), sol, Ciklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kad zavri kuhamo 90 minuta. ; Kuhanu ciklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo ga na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice. ; Narezanu ciklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju. ; Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi. ; Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Ciklu stavimo u lonac s vodom, poklopimo i kad zavri kuhamo 90 minuta.
- Kuhanu ciklu ocijedimo, ohladimo, ogulimo i narežemo na kockice, zeleni dio mladog luka narežemo na kolutiće, krastavac ogulimo, izvadimo mu mekanu sredinu i narežemo ga na kockice, a jaja skuhamo na tvrdo, ogulimo ih i također narežemo na kockice.
- Narezanu ciklu premjestimo u prikladnu zdjelu, posolimo je, ulijemo jogurt i štapnim mikserom izradimo sastojke dok ne dobijemo jednoličnu boju.
- Zatim zdjelu poklopimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi.
- Rashlađenu juhu rasporedimo u tanjure, posipamo kockicama jaja i krastavca te kolutićima mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.71
You: 2
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:100minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
juha od cikle, litvanska juha od cikle,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Losos sa slatko-kiselim umakom
Votes: 47
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
Votes: 50
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
80 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)