- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Saltimbocca
Saznajte kako pripremiti saltimboccu u našem video receptu.
Saltimbocca je svjetski poznato jelo, a posebno je popularno u Švicarskoj, Italiji, Španjolskoj i Grčkoj. Na talijanskom Saltimbocca doslovno znači "skoči u usta", vjerojatno zato što su pojedini komadi savršeno oblikovani za velike slasne zalogaje. U ovom receptu upotrijebili smo teletinu, ali jednako fina Saltimbocca radi se i od piletine ili svinjetine.
Saltimbocca - Saznajte kako pripremiti saltimboccu u našem video receptu. - teletina (tankih odrezaka), maslac, kadulja (svježih listova), kuhana šunka, marsala (ili bijelog vina), bijeli papar, sol, U tavi ugrijemo maslac, dodamo svježe listove kadulje, i pržimo otprilike 1 minutu pa izvadimo na stranu. ; Na istom maslacu kratko pržimo ploške kuhane šunke otprilike 2 minute pa i njih izvadimo na stranu. ; Teleće odreske po potrebi nježno istučemo, dodamo u tavu na maslac i sa obije strane pržimo otprilike 2 minute. Po potrebi začinimo solju i paprom. ; Meso zatim prebacimo na tanjur za posluživanje, te svaki odrezak prekrijemo ploškom pečene šunke i listićem kadulje. Poklopljeno ostavimo na toplom mjestu. ; Preostali maslac u tavi podlijemo marsala-om i jednom žlicom vode, kratko promiješamo i prelijemo po mesu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teletina, 500 g tankih odrezaka
- maslac, 100 g
- kadulja, 8 svježih listova
- kuhana šunka, 8 kriški
- marsala, 4 žlice ili bijelog vina
- bijeli papar
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi ugrijemo maslac, dodamo svježe listove kadulje, i pržimo otprilike 1 minutu pa izvadimo na stranu.
- Na istom maslacu kratko pržimo ploške kuhane šunke otprilike 2 minute pa i njih izvadimo na stranu.
- Teleće odreske po potrebi nježno istučemo, dodamo u tavu na maslac i sa obije strane pržimo otprilike 2 minute. Po potrebi začinimo solju i paprom.
- Meso zatim prebacimo na tanjur za posluživanje, te svaki odrezak prekrijemo ploškom pečene šunke i listićem kadulje. Poklopljeno ostavimo na toplom mjestu.
- Preostali maslac u tavi podlijemo marsala-om i jednom žlicom vode, kratko promiješamo i prelijemo po mesu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |