- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Salzburške noklice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Salzburške noklice.
Iz Mozartovog rodnog grada ne dolazi samo lijepa glazba nego u ukusne slastice. Dok uživate u ovom remek djelu gastronomije pustite da vam svira „Čarobna frula“ i užitak će biti potpun.
Salzburške noklice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Salzburške noklice. - mlijeko, maslac, vanilin šećer, jaje, šećer, limun, glatko brašno, škrobno brašno, šećer u prahu, U vatrostalnu posudu ulijemo mlijeko, dodamo maslac, polovicu vanilin šećera i stavimo u pećnicu zagrijanu na 220°C, dok ne zavri. ; Za to vrijeme od 5 bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg. ; U zdjelicu sa žumanjcima dodamo preostali vanilin šećer, žlicu naribane limunove korice i izmiješamo sastojke. ; Smjesu od žumanjaka prelijemo preko snijega od bjelanjaka i nježno promiješamo da dobijemo jednoličnu smjesu. ; U zdjelicu sa škrobnim brašnom dodamo brašno, promiješamo i polagano umiješamo u smjesu od bjelanjaka i žumanjaka. ; Zatim velikom žlicom odvajamo dobivenu smjesu, stavljamo u vatrostalnu posudu s mlijekom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 8-10 minuta. ; Gotove noklice izvadimo iz pećnice, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mlijeko, 125 ml
- maslac, 40 g
- vanilin šećer, 20 g
- jaja, 5
- šećer, 40 g
- limun, 1
- glatko brašno, 20 g
- škrobno brašno, 20 g
- šećer u prahu, 10 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vatrostalnu posudu ulijemo mlijeko, dodamo maslac, polovicu vanilin šećera i stavimo u pećnicu zagrijanu na 220°C, dok ne zavri.
- Za to vrijeme od 5 bjelanjaka istučemo čvrsti snijeg.
- U zdjelicu sa žumanjcima dodamo preostali vanilin šećer, žlicu naribane limunove korice i izmiješamo sastojke.
- Smjesu od žumanjaka prelijemo preko snijega od bjelanjaka i nježno promiješamo da dobijemo jednoličnu smjesu.
- U zdjelicu sa škrobnim brašnom dodamo brašno, promiješamo i polagano umiješamo u smjesu od bjelanjaka i žumanjaka.
- Zatim velikom žlicom odvajamo dobivenu smjesu, stavljamo u vatrostalnu posudu s mlijekom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 8-10 minuta.
- Gotove noklice izvadimo iz pećnice, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |