- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šampinjoni portabella iz pećnice s nadjevom od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šampinjone portabella iz pećnice s nadjevom od sira.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 4 komada portabella
- krušne mrvice, 2-3 žlice
- kapare, 2 žlice
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 2 žlice sjeckani
- limun, 1
- kravlji sir s vrhnjem, 200 g
- maslac, 50 ml rastopljeni
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Limun prerežemo popola i jednu polovicu iscijedimo. Ocijeđeni sok zatim prelijemo u zdjelicu, preko soka od limuna ulijemo maslinovo ulje, protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo svježe sjeckani peršin i kapare.
- Zatim sastojke malo posolimo i začinimo svježe mljevenim paprom, a na kraju umiješamo krušne mrvice da umak malo ugusti.
- Šampinjone portabella sada pripremimo na način da iz sredine istrgnemo stapku, zatim ih nadjevamo pripremljenom smjesom i polažemo u vatrostalnu posudu.
- Kada smo posložili šampinjone još malo ih pokapamo maslinovim uljem, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Nakon 20-ak minuta, šampinjone smo izvadili iz pećnice i ostavimo ih još malo pokrivenima. Za kraj ćemo napraviti nadjev.
- U čistu zdjelu stavimo svježi sir s vrhnjem, dodamo rastopljeni maslac i sastojke dobro izmiješamo. Sada, po želji, sir i maslac začinimo solju i nadjev je gotov.
- Jelo možemo poslužiti tako da na tanjur stavimo gljive iz pećnice koje zatim prelijemo umakom od pečenja i uz njih poslužimo kravlji sir s maslacem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |