- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šampinjoni portabella iz pećnice s nadjevom od sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šampinjone portabella iz pećnice s nadjevom od sira. – šampinjoni (portabella), krušne mrvice, kapare, češnjak, peršin (sjeckani), limun, kravlji sir s vrhnjem, maslac (rastopljeni), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Limun prerežemo popola i jednu polovicu iscijedimo. Ocijeđeni sok zatim prelijemo u zdjelicu, preko soka od limuna ulijemo maslinovo ulje, protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo svježe sjeckani peršin i kapare. ; Zatim sastojke malo posolimo i začinimo svježe mljevenim paprom, a na kraju umiješamo krušne mrvice da umak malo ugusti. ; Šampinjone portabella sada pripremimo na način da iz sredine istrgnemo stapku, zatim ih nadjevamo pripremljenom smjesom i polažemo u vatrostalnu posudu. ; Kada smo posložili šampinjone još malo ih pokapamo maslinovim uljem, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. ; Nakon 20-ak minuta, šampinjone smo izvadili iz pećnice i ostavimo ih još malo pokrivenima. Za kraj ćemo napraviti nadjev. ; U čistu zdjelu stavimo svježi sir s vrhnjem, dodamo rastopljeni maslac i sastojke dobro izmiješamo. Sada, po želji, sir i maslac začinimo solju i nadjev je gotov. ; Jelo možemo poslužiti tako da na tanjur stavimo gljive iz pećnice koje zatim prelijemo umakom od pečenja i uz njih poslužimo kravlji sir s maslacem.
; –
Šampinjoni portabella iz pećnice s nadjevom od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šampinjone portabella iz pećnice s nadjevom od sira.
Upute po koracima:
- Limun prerežemo popola i jednu polovicu iscijedimo. Ocijeđeni sok zatim prelijemo u zdjelicu, preko soka od limuna ulijemo maslinovo ulje, protisnemo režnjeve češnjaka, dodamo svježe sjeckani peršin i kapare.
- Zatim sastojke malo posolimo i začinimo svježe mljevenim paprom, a na kraju umiješamo krušne mrvice da umak malo ugusti.
- Šampinjone portabella sada pripremimo na način da iz sredine istrgnemo stapku, zatim ih nadjevamo pripremljenom smjesom i polažemo u vatrostalnu posudu.
- Kada smo posložili šampinjone još malo ih pokapamo maslinovim uljem, prekrijemo aluminijskom folijom i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.
- Nakon 20-ak minuta, šampinjone smo izvadili iz pećnice i ostavimo ih još malo pokrivenima. Za kraj ćemo napraviti nadjev.
- U čistu zdjelu stavimo svježi sir s vrhnjem, dodamo rastopljeni maslac i sastojke dobro izmiješamo. Sada, po želji, sir i maslac začinimo solju i nadjev je gotov.
- Jelo možemo poslužiti tako da na tanjur stavimo gljive iz pećnice koje zatim prelijemo umakom od pečenja i uz njih poslužimo kravlji sir s maslacem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.65
You: 2
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
portobello gljive recepti,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Hobotnica iz pećnice s mladim krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Sendvič s jajima i sardinama
Votes: 23
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
10 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)