Šaran iz pećnice s tjesteninom i gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana iz pećnice s tjesteninom i gljivama. – šaran (svježe, u komadu), gljive ((mješavine)), tjestenina ((krpice)), korijander (mrvljeni), mljevena crvena paprika, maslac, luk, češnjak, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Šarana očistimo i s leđne strane zarežemo na odreske debljine dva centimetra, ali pazeći da ipak ostanu povezani na trbušnoj strani, te ga premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; U zdjelicu ulijemo 200 ml ulja, dodamo mrvljeni korijander, mljevenu crvenu papriku, papar i sol, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo šarana i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta. ; Nakon 30-ak minuta, u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme luk nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće. ; Zatim u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, posolimo i pržimo tri, četiri minute. ; Potom dodamo mješavinu gljiva i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari dio tekućine. Nakon tri, četri minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da i vino ispari. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s gljivama, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još dvije, tri minute na laganoj vatri. ; Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, a tjesteninu premjestimo na pladanj za posluživanje. ; Zatim šarana narežemo na komade, složimo ih preko tjestenine i poslužimo.; – Osim raznih slastica, odojka, francuske salate i ostalih prigodnih delicija, i šaran zaslužuje svoje mjesto u predstojećim danima (i noćima). A kako ga pripremiti, možete pogledati u priloženom filmiću.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šaran iz pećnice s tjesteninom i gljivama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana iz pećnice s tjesteninom i gljivama. – riba šaran (svježe, u komadu), gljive ((mješavine)), tjestenina ((krpice)), korijander (mrvljeni), mljevena crvena paprika, maslac, luk, češnjak, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Šarana očistimo i s leđne strane zarežemo na odreske debljine dva centimetra, ali pazeći da ipak ostanu povezani na trbušnoj strani, te ga premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; U zdjelicu ulijemo 200 ml ulja, dodamo mrvljeni korijander, mljevenu crvenu papriku, papar i sol, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo šarana i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta. ; Nakon 30-ak minuta, u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme luk nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće. ; Zatim u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, posolimo i pržimo tri, četiri minute. ; Potom dodamo mješavinu gljiva i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari dio tekućine. Nakon tri, četri minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da i vino ispari. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s gljivama, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još dvije, tri minute na laganoj vatri. ; Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, a tjesteninu premjestimo na pladanj za posluživanje. ; Zatim šarana narežemo na komade, složimo ih preko tjestenine i poslužimo.; -</div>
Šaran iz pećnice s tjesteninom i gljivama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana iz pećnice s tjesteninom i gljivama.
Osim raznih slastica, odojka, francuske salate i ostalih prigodnih delicija, i šaran zaslužuje svoje mjesto u predstojećim danima (i noćima). A kako ga pripremiti, možete pogledati u priloženom filmiću.
Šaran iz pećnice s tjesteninom i gljivama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarana iz pećnice s tjesteninom i gljivama. - riba šaran (svježe, u komadu), gljive ((mješavine)), tjestenina ((krpice)), korijander (mrvljeni), mljevena crvena paprika, maslac, luk, češnjak, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar, Šarana očistimo i s leđne strane zarežemo na odreske debljine dva centimetra, ali pazeći da ipak ostanu povezani na trbušnoj strani, te ga premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; U zdjelicu ulijemo 200 ml ulja, dodamo mrvljeni korijander, mljevenu crvenu papriku, papar i sol, te pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom prelijemo šarana i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta. ; Nakon 30-ak minuta, u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme luk nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće. ; Zatim u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, posolimo i pržimo tri, četiri minute. ; Potom dodamo mješavinu gljiva i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari dio tekućine. Nakon tri, četri minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da i vino ispari. ; Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s gljivama, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još dvije, tri minute na laganoj vatri. ; Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, a tjesteninu premjestimo na pladanj za posluživanje. ; Zatim šarana narežemo na komade, složimo ih preko tjestenine i poslužimo.; -
Šarana očistimo i s leđne strane zarežemo na odreske debljine dva centimetra, ali pazeći da ipak ostanu povezani na trbušnoj strani, te ga premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
U zdjelicu ulijemo 200 ml ulja, dodamo mrvljeni korijander, mljevenu crvenu papriku, papar i sol, te pjenjačom izmiješamo sastojke.
Dobivenom mješavinom prelijemo šarana i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 45 minuta.
Nakon 30-ak minuta, u lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme luk nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće.
Zatim u tavi ugrijemo maslac, dodamo sjeckani luk, listiće češnjaka, posolimo i pržimo tri, četiri minute.
Potom dodamo mješavinu gljiva i pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari dio tekućine. Nakon tri, četri minute ulijemo bijelo vino, promiješamo i pričekamo da i vino ispari.
Kuhanu tjesteninu ocijedimo, dodamo u tavu s gljivama, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još dvije, tri minute na laganoj vatri.
Pečenog šarana izvadimo iz pećnice, a tjesteninu premjestimo na pladanj za posluživanje.
Zatim šarana narežemo na komade, složimo ih preko tjestenine i poslužimo.