- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Šaran u tamnom pivu
Saznajte kako pripremiti šarana u tamnom pivu u našem video receptu.
Vjerovali ili ne, šarana ima više od 2000 vrsta. Koju vrstu odabrati za ovo jelo? Obični šaran je sasvim dobar. Najbolji su oni do dvije godine stari i teški 1-2 kilograma, a najbolji su između proljeća i jeseni, jer se po zimi udebljaju pa su manje ukusni.
Šaran u tamnom pivu - Saznajte kako pripremiti šarana u tamnom pivu u našem video receptu. - riba šaran (očišćene), pivo (tamnog), maslac, luk, peršin (kosanog), poriluk, lovorov list, klinčić, paprenjaci, šećer, ocat, sok od limuna, ulje, sol i papar, Šarana (bez glave i peraja) dobro operemo, isiječemo na 4 dijela, posolimo i paprimo. ; Sitno kosani luk pirjamo dok ne dobije zlatno žutu boju. ; Dodamo poriluk i peršin te pirjamo 2 do 3 minute. Dodamo komade šarana i pirjamo još 5 minuta, dolijemo pivo i dodamo lovorov list, klinčić, kolačiće paprenjaka. Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri otprilike 20 minuta. ; U posebnoj tavici rastopimo šećer i prelijemo ga octom i limunovim sokom. ; Dodamo umaku sa šaranom i po potrebi zgusnemo sa malo jestivog škroba.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šaran, 1 kg očišćene
- pivo, 500 ml tamnog
- maslac, 1 žlica
- luk, 1 glavica
- peršin, 5 žlica kosanog
- poriluk, 150 g
- lovorov list, 1
- klinčić, 1
- paprenjaci, 50 g
- šećer, 1 žličica
- ocat, 1 žlica
- sok od limuna, 1/2
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šarana (bez glave i peraja) dobro operemo, isiječemo na 4 dijela, posolimo i paprimo.
- Sitno kosani luk pirjamo dok ne dobije zlatno žutu boju.
- Dodamo poriluk i peršin te pirjamo 2 do 3 minute. Dodamo komade šarana i pirjamo još 5 minuta, dolijemo pivo i dodamo lovorov list, klinčić, kolačiće paprenjaka. Poklopimo i kuhamo na laganoj vatri otprilike 20 minuta.
- U posebnoj tavici rastopimo šećer i prelijemo ga octom i limunovim sokom.
- Dodamo umaku sa šaranom i po potrebi zgusnemo sa malo jestivog škroba.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |