- Almo Čatlak
- 30 min
- 4-6 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Šarena peperonata – Saznajte kako pripremiti šarenu peperonatu u našem video receptu. – svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, krumpir, luk, rajčica, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svo povrće operemo i očistimo, paprike narežemo na duge trakice, rajčice i krumpir na kriške, luk na trakice, a peperoncine izmrvimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane paprike, rajčice, luk, krumpir, protisnemo češnjak, posolimo, prelijemo maslinovim uljem, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15 minuta dodamo peperoncine, promiješamo, napola poklopimo i pirjamo još 5 minuta. ; Gotovu peperonatu premjestimo u posudu za posluživanje, preko nje natrgamo listiće bosiljka i poslužimo.
; – U svijetu se uzgaja oko 50 sorti paprika, a za ovo jelo vam treba crvena, žuta i zelena domaća paprika, malo krumpira, luka, rajčice i evo, ovo prekrasno, jednostavno i ukusno jelo je gotovo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šarena peperonata – Saznajte kako pripremiti šarenu peperonatu u našem video receptu. – svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, krumpir, luk, rajčica, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svo povrće operemo i očistimo, paprike narežemo na duge trakice, rajčice i krumpir na kriške, luk na trakice, a peperoncine izmrvimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane paprike, rajčice, luk, krumpir, protisnemo češnjak, posolimo, prelijemo maslinovim uljem, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15 minuta dodamo peperoncine, promiješamo, napola poklopimo i pirjamo još 5 minuta. ; Gotovu peperonatu premjestimo u posudu za posluživanje, preko nje natrgamo listiće bosiljka i poslužimo.
; -</div>
Šarena peperonata
Saznajte kako pripremiti šarenu peperonatu u našem video receptu.
U svijetu se uzgaja oko 50 sorti paprika, a za ovo jelo vam treba crvena, žuta i zelena domaća paprika, malo krumpira, luka, rajčice i evo, ovo prekrasno, jednostavno i ukusno jelo je gotovo.
Šarena peperonata - Saznajte kako pripremiti šarenu peperonatu u našem video receptu. - svježa crvena paprika, svježa zelena paprika, svježa žuta paprika, krumpir, luk, rajčica, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svo povrće operemo i očistimo, paprike narežemo na duge trakice, rajčice i krumpir na kriške, luk na trakice, a peperoncine izmrvimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane paprike, rajčice, luk, krumpir, protisnemo češnjak, posolimo, prelijemo maslinovim uljem, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 15 minuta dodamo peperoncine, promiješamo, napola poklopimo i pirjamo još 5 minuta. ; Gotovu peperonatu premjestimo u posudu za posluživanje, preko nje natrgamo listiće bosiljka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Svo povrće operemo i očistimo, paprike narežemo na duge trakice, rajčice i krumpir na kriške, luk na trakice, a peperoncine izmrvimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane paprike, rajčice, luk, krumpir, protisnemo češnjak, posolimo, prelijemo maslinovim uljem, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 15 minuta dodamo peperoncine, promiješamo, napola poklopimo i pirjamo još 5 minuta.
- Gotovu peperonatu premjestimo u posudu za posluživanje, preko nje natrgamo listiće bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|