- Almo Čatlak
- 70 min
- 6-8 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Šareni makroni – Saznajte kako pripremiti šarene makrone u našem video receptu. – šećer u prahu, bademi (oljuštenih), marcipan, maslac, bjelanjak, šećer, vanilin štapić, aroma vanilije, boja za hranu ((crvena, žuta i zelena) ), U zdjelu stavimo bjelanjke, dodamo šećer i mikserom istučamo čvrsti snijeg. ; Štapić vanilije razrežemo po duljini i sastružemo meku unutrašnjost, a marcipan naribamo. ; U posudu multipraktika stavimo šećer u prahu, dodamo bademe i sameljemo ih u jednoličnu smjesu. Zatim smjesu premjestimo u veću zdjelu, dodamo polovicu snijega od bjelanjaka i nježno izmiješamo. ; Potom dodamo preostali snijeg i izmiješamo u jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu rasporedimo u tri zasebne zdjelice, u svaku zdjelicu dodamo po jednu prehrambenu boju, žlicom dobro promiješamo, te svaku obojenu smjesu premjestimo u zasebnu vrećicu za istiskivanje. ; Zatim na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, istisnemo hrpice obojenih smjesa promjera dva centimetra. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac i izradimo ga pjenjačom. Potom postupno dodajemo naribani marcipan i miješamo žlicom. ; Zatim dodamo unutrašnjost štapića vanilije, ulijemo aromu vanilije, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje. ; Pečene makrone izvadimo iz pećnice i pričekamo da se malo ohlade. ; Potom na donju stranu makrona istisnemo smjesu od marcipana, poklopimo drugim makronom i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.
; – Francuzi su poznati gurmani koji uživaju u raznim delicijama, pa tako i u makronima, kolačićima sličnim keksima s nadjevom od marcipana. A ako mogu Francuzi, zašto ne bismo mogli i mi?
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šareni makroni – Saznajte kako pripremiti šarene makrone u našem video receptu. – šećer u prahu, bademi (oljuštenih), marcipan, maslac, bjelanjak, šećer, vanilin štapić, aroma vanilije, prehrambena boja ((crvena, žuta i zelena) ), U zdjelu stavimo bjelanjke, dodamo šećer i mikserom istučamo čvrsti snijeg. ; Štapić vanilije razrežemo po duljini i sastružemo meku unutrašnjost, a marcipan naribamo. ; U posudu multipraktika stavimo šećer u prahu, dodamo bademe i sameljemo ih u jednoličnu smjesu. Zatim smjesu premjestimo u veću zdjelu, dodamo polovicu snijega od bjelanjaka i nježno izmiješamo. ; Potom dodamo preostali snijeg i izmiješamo u jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu rasporedimo u tri zasebne zdjelice, u svaku zdjelicu dodamo po jednu prehrambenu boju, žlicom dobro promiješamo, te svaku obojenu smjesu premjestimo u zasebnu vrećicu za istiskivanje. ; Zatim na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, istisnemo hrpice obojenih smjesa promjera dva centimetra. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac i izradimo ga pjenjačom. Potom postupno dodajemo naribani marcipan i miješamo žlicom. ; Zatim dodamo unutrašnjost štapića vanilije, ulijemo aromu vanilije, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje. ; Pečene makrone izvadimo iz pećnice i pričekamo da se malo ohlade. ; Potom na donju stranu makrona istisnemo smjesu od marcipana, poklopimo drugim makronom i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.
; -</div>
Šareni makroni
Saznajte kako pripremiti šarene makrone u našem video receptu.
Francuzi su poznati gurmani koji uživaju u raznim delicijama, pa tako i u makronima, kolačićima sličnim keksima s nadjevom od marcipana. A ako mogu Francuzi, zašto ne bismo mogli i mi?
Šareni makroni - Saznajte kako pripremiti šarene makrone u našem video receptu. - šećer u prahu, bademi (oljuštenih), marcipan, maslac, bjelanjak, šećer, vanilin štapić, aroma vanilije, prehrambena boja ((crvena, žuta i zelena) ), U zdjelu stavimo bjelanjke, dodamo šećer i mikserom istučamo čvrsti snijeg. ; Štapić vanilije razrežemo po duljini i sastružemo meku unutrašnjost, a marcipan naribamo. ; U posudu multipraktika stavimo šećer u prahu, dodamo bademe i sameljemo ih u jednoličnu smjesu. Zatim smjesu premjestimo u veću zdjelu, dodamo polovicu snijega od bjelanjaka i nježno izmiješamo. ; Potom dodamo preostali snijeg i izmiješamo u jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu rasporedimo u tri zasebne zdjelice, u svaku zdjelicu dodamo po jednu prehrambenu boju, žlicom dobro promiješamo, te svaku obojenu smjesu premjestimo u zasebnu vrećicu za istiskivanje. ; Zatim na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, istisnemo hrpice obojenih smjesa promjera dva centimetra. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac i izradimo ga pjenjačom. Potom postupno dodajemo naribani marcipan i miješamo žlicom. ; Zatim dodamo unutrašnjost štapića vanilije, ulijemo aromu vanilije, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje. ; Pečene makrone izvadimo iz pećnice i pričekamo da se malo ohlade. ; Potom na donju stranu makrona istisnemo smjesu od marcipana, poklopimo drugim makronom i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- U zdjelu stavimo bjelanjke, dodamo šećer i mikserom istučamo čvrsti snijeg.
- Štapić vanilije razrežemo po duljini i sastružemo meku unutrašnjost, a marcipan naribamo.
- U posudu multipraktika stavimo šećer u prahu, dodamo bademe i sameljemo ih u jednoličnu smjesu. Zatim smjesu premjestimo u veću zdjelu, dodamo polovicu snijega od bjelanjaka i nježno izmiješamo.
- Potom dodamo preostali snijeg i izmiješamo u jednoličnu smjesu. Dobivenu smjesu rasporedimo u tri zasebne zdjelice, u svaku zdjelicu dodamo po jednu prehrambenu boju, žlicom dobro promiješamo, te svaku obojenu smjesu premjestimo u zasebnu vrećicu za istiskivanje.
- Zatim na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, istisnemo hrpice obojenih smjesa promjera dva centimetra. Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu stavimo omekšali maslac i izradimo ga pjenjačom. Potom postupno dodajemo naribani marcipan i miješamo žlicom.
- Zatim dodamo unutrašnjost štapića vanilije, ulijemo aromu vanilije, sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu i premjestimo je u vrećicu za istiskivanje.
- Pečene makrone izvadimo iz pećnice i pričekamo da se malo ohlade.
- Potom na donju stranu makrona istisnemo smjesu od marcipana, poklopimo drugim makronom i postupak ponovimo s preostalim sastojcima, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 54
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|