- Almo Čatlak
- 50 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Šareni zalogaji od lisnatog tijesta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarene zalogaje od lisnatog tijesta. – lisnato tijesto, mileram, umak pesto (genovese), mini rajčica, majčina dušica (sušene), mladi luk, pršut, Zeleni dio mladog luka narežemo na kose kolutiće, a lisnata tijesta izvaljamo na veličinu 20×28 centimetara. ; Iz oba tijesta okruglim oblikom izrežemo po tri kruga, izbodemo ih vilicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Zatim u zdjelicu s umakom pesto genovese dodamo mileram, sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom premažemo krugove od tijesta, na svaki krug rasporedimo po 7 mini rajčica i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Pečene zalogaje izvadimo iz pećnice, kriške pršuta narežemo na šire trakice i rasporedimo ih preko mini rajčica, posipamo narezanim zelenim dijelom mladog luka i poslužimo.
; – Mileram je mliječni proizvod, sadrži 30% mliječne masti, a dobiva se obiranjem svježeg mlijeka i jako se dobro uklapa u ovaj recept s lisnatim tijestom, pestom genovese i mini rajčicama.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Šareni zalogaji od lisnatog tijesta – U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarene zalogaje od lisnatog tijesta. – lisnato tijesto, mileram, umak pesto (genovese), mini rajčica, majčina dušica (sušene), mladi luk, pršut, Zeleni dio mladog luka narežemo na kose kolutiće, a lisnata tijesta izvaljamo na veličinu 20×28 centimetara. ; Iz oba tijesta okruglim oblikom izrežemo po tri kruga, izbodemo ih vilicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Zatim u zdjelicu s umakom pesto genovese dodamo mileram, sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom premažemo krugove od tijesta, na svaki krug rasporedimo po 7 mini rajčica i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Pečene zalogaje izvadimo iz pećnice, kriške pršuta narežemo na šire trakice i rasporedimo ih preko mini rajčica, posipamo narezanim zelenim dijelom mladog luka i poslužimo.
; -</div>
Šareni zalogaji od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarene zalogaje od lisnatog tijesta.
Mileram je mliječni proizvod, sadrži 30% mliječne masti, a dobiva se obiranjem svježeg mlijeka i jako se dobro uklapa u ovaj recept s lisnatim tijestom, pestom genovese i mini rajčicama.
Šareni zalogaji od lisnatog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šarene zalogaje od lisnatog tijesta. - lisnato tijesto, mileram, umak pesto (genovese), mini rajčica, majčina dušica (sušene), mladi luk, pršut, Zeleni dio mladog luka narežemo na kose kolutiće, a lisnata tijesta izvaljamo na veličinu 20x28 centimetara. ; Iz oba tijesta okruglim oblikom izrežemo po tri kruga, izbodemo ih vilicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje. ; Zatim u zdjelicu s umakom pesto genovese dodamo mileram, sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke. ; Dobivenom mješavinom premažemo krugove od tijesta, na svaki krug rasporedimo po 7 mini rajčica i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Pečene zalogaje izvadimo iz pećnice, kriške pršuta narežemo na šire trakice i rasporedimo ih preko mini rajčica, posipamo narezanim zelenim dijelom mladog luka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Zeleni dio mladog luka narežemo na kose kolutiće, a lisnata tijesta izvaljamo na veličinu 20x28 centimetara.
- Iz oba tijesta okruglim oblikom izrežemo po tri kruga, izbodemo ih vilicom i premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje.
- Zatim u zdjelicu s umakom pesto genovese dodamo mileram, sušenu majčinu dušicu i izmiješamo sastojke.
- Dobivenom mješavinom premažemo krugove od tijesta, na svaki krug rasporedimo po 7 mini rajčica i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Pečene zalogaje izvadimo iz pećnice, kriške pršuta narežemo na šire trakice i rasporedimo ih preko mini rajčica, posipamo narezanim zelenim dijelom mladog luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 46
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:50minuta |
|