Šarlota od jagoda

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Šarlota od jagoda
Saznajte kako pripremiti šarlotu od jagoda u našem video receptu.

Šarlota oduvijek glasi kao profinjen desert, a još kad se u njoj nađe i pokoja jednako tako profinjena jagoda, sve zajedno se pretvori u nešto što ćete noću sanjati... Jednostavno za pripremu, a više nego ukusno za Vaše nepce – što više možete poželjeti?

Šarlota od jagoda - Saznajte kako pripremiti šarlotu od jagoda u našem video receptu. - jagode, šećer, maraskino, naranča, vrhnje za šlag, puding (od vanilije), piškote, Jagode očistimo, operemo, prerežemo po pola, stavimo u zdjelu, posipamo šećerom, prelijemo s polovicom količine maraskina i ostavimo da odstoje 30-ak minuta. ; Za to vrijeme sok od naranče pomiješamo s drugom polovicom maraskina (ako su naranče kiselkaste po želji možemo dodati 1-2 žličice šećera), a u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje. ; U loncu pripremimo, odnosno, skuhamo nešto rjeđi puding od vanilije. ; Prikladnu pravokutnu posudu (visine, po prilici, 6-7 centimetara) obložimo piškotama i natopimo ih pripremljenim sokom od naranče. ; Zatim na njih stavimo jagode, prelijemo još toplim pudingom od vanilije i ostavimo da se malo ohladi. ; Potom sve zajedno prekrijemo tučenim vrhnjem i stavimo u hladnjak, na najmanje, 3-4 sata da se sastojci prožmu i povežu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Jagode očistimo, operemo, prerežemo po pola, stavimo u zdjelu, posipamo šećerom, prelijemo s polovicom količine maraskina i ostavimo da odstoje 30-ak minuta.
 2. Za to vrijeme sok od naranče pomiješamo s drugom polovicom maraskina (ako su naranče kiselkaste po želji možemo dodati 1-2 žličice šećera), a u zasebnoj zdjeli istučemo vrhnje.
 3. U loncu pripremimo, odnosno, skuhamo nešto rjeđi puding od vanilije.
 4. Prikladnu pravokutnu posudu (visine, po prilici, 6-7 centimetara) obložimo piškotama i natopimo ih pripremljenim sokom od naranče.
 5. Zatim na njih stavimo jagode, prelijemo još toplim pudingom od vanilije i ostavimo da se malo ohladi.
 6. Potom sve zajedno prekrijemo tučenim vrhnjem i stavimo u hladnjak, na najmanje, 3-4 sata da se sastojci prožmu i povežu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 30
Rating: 4.37
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: