Sarma – Saznajte kako pripremiti sarmu u našem video receptu. – kiseli kupus (velika), mljevena svinjetina, mljevena junetina, svinjska rebra (svježih), slanina (sušene), riža, svinjska mast, luk, češnjak, jaje, lovorov list, sol i papar, Listove kiselog kupusa odvojimo od glavice i nožem stanjimo donji deblji dio, preostali kupus narežemo na rezance, luk očistimo i nasjeckamo, jaje umutimo, a rižu operemo i ocijedimo. ; U lonac, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo prženi luk i češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo umućeno jaje i rižu, te prvo kuhačom, a potom i rukom dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim rukom uzmemo prikladnu količinu mesne smjese, stavimo ju na deblju, unutrašnju stranu lista kupusa, savijemo u sarmu, krajeve utisnemo prema unutra i postupak ponovimo s preostalim sastojcima. ; Po dnu lonca rasporedimo narezan kupus, preko njega složimo red sarmi, prekrijemo ih narezanim kupusom, zatim ponovo složimo red sarmi, pa sloj narezanog kupusa, preko svega stavimo sušeno i svježe meso, dodamo lovorov list, po želji ulijemo rasol, potom toliko vode da prekrije sastojke, upalimo vatru, a kad zavri poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, dva do dva i po sata, te poslužimo.; – Postoji li netko tko nije čuo za sarmu? Ne! A postoji li netko tko ju ne zna pripremiti? Da! E, pa oni koji ne znaju kako pripremiti ovo ukusno jelo neka svakako pogledaju naš filmić!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Sarma – Saznajte kako pripremiti sarmu u našem video receptu. – kiseli kupus (velika), mljevena svinjetina, mljevena junetina, svinjska rebra (svježih), slanina (sušene), riža, svinjska mast, luk, češnjak, jaje, lovorov list, sol i papar, Listove kiselog kupusa odvojimo od glavice i nožem stanjimo donji deblji dio, preostali kupus narežemo na rezance, luk očistimo i nasjeckamo, jaje umutimo, a rižu operemo i ocijedimo. ; U lonac, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo prženi luk i češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo umućeno jaje i rižu, te prvo kuhačom, a potom i rukom dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim rukom uzmemo prikladnu količinu mesne smjese, stavimo ju na deblju, unutrašnju stranu lista kupusa, savijemo u sarmu, krajeve utisnemo prema unutra i postupak ponovimo s preostalim sastojcima. ; Po dnu lonca rasporedimo narezan kupus, preko njega složimo red sarmi, prekrijemo ih narezanim kupusom, zatim ponovo složimo red sarmi, pa sloj narezanog kupusa, preko svega stavimo sušeno i svježe meso, dodamo lovorov list, po želji ulijemo rasol, potom toliko vode da prekrije sastojke, upalimo vatru, a kad zavri poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, dva do dva i po sata, te poslužimo.; -</div>
Sarma
Saznajte kako pripremiti sarmu u našem video receptu.
Postoji li netko tko nije čuo za sarmu? Ne! A postoji li netko tko ju ne zna pripremiti? Da! E, pa oni koji ne znaju kako pripremiti ovo ukusno jelo neka svakako pogledaju naš filmić!
Sarma - Saznajte kako pripremiti sarmu u našem video receptu. - kiseli kupus (velika), mljevena svinjetina, mljevena junetina, svinjska rebra (svježih), slanina (sušene), riža, svinjska mast, luk, češnjak, jaje, lovorov list, sol i papar, Listove kiselog kupusa odvojimo od glavice i nožem stanjimo donji deblji dio, preostali kupus narežemo na rezance, luk očistimo i nasjeckamo, jaje umutimo, a rižu operemo i ocijedimo. ; U lonac, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. ; U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo prženi luk i češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo umućeno jaje i rižu, te prvo kuhačom, a potom i rukom dobro izmiješamo sastojke. ; Zatim rukom uzmemo prikladnu količinu mesne smjese, stavimo ju na deblju, unutrašnju stranu lista kupusa, savijemo u sarmu, krajeve utisnemo prema unutra i postupak ponovimo s preostalim sastojcima. ; Po dnu lonca rasporedimo narezan kupus, preko njega složimo red sarmi, prekrijemo ih narezanim kupusom, zatim ponovo složimo red sarmi, pa sloj narezanog kupusa, preko svega stavimo sušeno i svježe meso, dodamo lovorov list, po želji ulijemo rasol, potom toliko vode da prekrije sastojke, upalimo vatru, a kad zavri poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, dva do dva i po sata, te poslužimo.; -
Listove kiselog kupusa odvojimo od glavice i nožem stanjimo donji deblji dio, preostali kupus narežemo na rezance, luk očistimo i nasjeckamo, jaje umutimo, a rižu operemo i ocijedimo.
U lonac, na ugrijanu svinjsku mast, dodamo sjeckani luk, protisnemo češnjak i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša.
U zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo prženi luk i češnjak, začinimo solju i paprom, dodamo umućeno jaje i rižu, te prvo kuhačom, a potom i rukom dobro izmiješamo sastojke.
Zatim rukom uzmemo prikladnu količinu mesne smjese, stavimo ju na deblju, unutrašnju stranu lista kupusa, savijemo u sarmu, krajeve utisnemo prema unutra i postupak ponovimo s preostalim sastojcima.
Po dnu lonca rasporedimo narezan kupus, preko njega složimo red sarmi, prekrijemo ih narezanim kupusom, zatim ponovo složimo red sarmi, pa sloj narezanog kupusa, preko svega stavimo sušeno i svježe meso, dodamo lovorov list, po želji ulijemo rasol, potom toliko vode da prekrije sastojke, upalimo vatru, a kad zavri poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, dva do dva i po sata, te poslužimo.