- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Savijača alla pizzaiola – U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču alla pizzaiola. – panceta ((narezane na tanke kriške)), patlidžan, mini rajčica, kore za savijače, sir mozzarella, krušne mrvice, majčina dušica (sušena), origano (sušeni), bademi (u listićima), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mozzarellu narežemo na kockice, mini rajčice prepolovimo, oprani i očišćeni patlidžan narežemo na ploške, stavimo ih u posudu s vodom i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju, a potom ih ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru. ; U tavu, na 4-5 žlica ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške patlidžana i pržimo ih okrećući i dolijevajući maslinovo ulje po potrebi. ; Nakon 10-ak minuta ploške patlidžana izvadimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a na ulje od prženja dodamo prepolovljene mini rajčice, posolimo ih i pirjamo na jakoj vatri 10-ak minuta, da ispari tekućina koju ispuste. ; Za to vrijeme uzmemo tri puta po dvije kore za savijače i složimo ih na radnoj površini, tako da se jedna s drugom preklapa s jednom trećinom, kako bi dobili dugačku savijaču. ; Zatim kore i spojeve premažemo mješavinom vode i ulja, posipamo krušnim mrvicama, uzdužno rasporedimo kriške pancete, posipamo kockicama mozzarelle, preko sira stavimo rajčice, posipamo sušenom majčinom dušicom i origanom, preko svega rasporedimo ploške patlidžana i tako nadjevene kore savijemo u savijaču. ; Potom savijaču premažemo mješavinom vode i ulja te ju savijemo u oblik puža. ; Tako pripremljenu savijaču premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, posipamo ju listićima badema i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta. ; Pečenu savijaču narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; – Panceta je trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvaća soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje, a naziv dolazi od talijanske imenice „pancia“ što znači „trbuh“. Sada kod smo to naučili, naučimo kako pripremiti ovu ukusnu savijaču gledajući priloženi video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Savijača alla pizzaiola – U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču alla pizzaiola. – panceta ((narezane na tanke kriške)), patlidžan, mini rajčica, kore za savijače, sir mozzarella, krušne mrvice, majčina dušica (sušena), origano (sušeni), bademi (u listićima), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mozzarellu narežemo na kockice, mini rajčice prepolovimo, oprani i očišćeni patlidžan narežemo na ploške, stavimo ih u posudu s vodom i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju, a potom ih ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru. ; U tavu, na 4-5 žlica ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške patlidžana i pržimo ih okrećući i dolijevajući maslinovo ulje po potrebi. ; Nakon 10-ak minuta ploške patlidžana izvadimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a na ulje od prženja dodamo prepolovljene mini rajčice, posolimo ih i pirjamo na jakoj vatri 10-ak minuta, da ispari tekućina koju ispuste. ; Za to vrijeme uzmemo tri puta po dvije kore za savijače i složimo ih na radnoj površini, tako da se jedna s drugom preklapa s jednom trećinom, kako bi dobili dugačku savijaču. ; Zatim kore i spojeve premažemo mješavinom vode i ulja, posipamo krušnim mrvicama, uzdužno rasporedimo kriške pancete, posipamo kockicama mozzarelle, preko sira stavimo rajčice, posipamo sušenom majčinom dušicom i origanom, preko svega rasporedimo ploške patlidžana i tako nadjevene kore savijemo u savijaču. ; Potom savijaču premažemo mješavinom vode i ulja te ju savijemo u oblik puža. ; Tako pripremljenu savijaču premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, posipamo ju listićima badema i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta. ; Pečenu savijaču narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -</div>
Savijača alla pizzaiola
U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču alla pizzaiola.
Panceta je trajni suhomesnati proizvod dobiven tehnološkim procesom koji obuhvaća soljenje, sušenje, zrenje i dimljenje, a naziv dolazi od talijanske imenice „pancia“ što znači „trbuh“. Sada kod smo to naučili, naučimo kako pripremiti ovu ukusnu savijaču gledajući priloženi video.
Savijača alla pizzaiola - U našem video receptu saznajte kako pripremiti savijaču alla pizzaiola. - panceta ((narezane na tanke kriške)), patlidžan, mini rajčica, kore za savijače, sir mozzarella, krušne mrvice, majčina dušica (sušena), origano (sušeni), bademi (u listićima), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Mozzarellu narežemo na kockice, mini rajčice prepolovimo, oprani i očišćeni patlidžan narežemo na ploške, stavimo ih u posudu s vodom i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju, a potom ih ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru. ; U tavu, na 4-5 žlica ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške patlidžana i pržimo ih okrećući i dolijevajući maslinovo ulje po potrebi. ; Nakon 10-ak minuta ploške patlidžana izvadimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a na ulje od prženja dodamo prepolovljene mini rajčice, posolimo ih i pirjamo na jakoj vatri 10-ak minuta, da ispari tekućina koju ispuste. ; Za to vrijeme uzmemo tri puta po dvije kore za savijače i složimo ih na radnoj površini, tako da se jedna s drugom preklapa s jednom trećinom, kako bi dobili dugačku savijaču. ; Zatim kore i spojeve premažemo mješavinom vode i ulja, posipamo krušnim mrvicama, uzdužno rasporedimo kriške pancete, posipamo kockicama mozzarelle, preko sira stavimo rajčice, posipamo sušenom majčinom dušicom i origanom, preko svega rasporedimo ploške patlidžana i tako nadjevene kore savijemo u savijaču. ; Potom savijaču premažemo mješavinom vode i ulja te ju savijemo u oblik puža. ; Tako pripremljenu savijaču premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, posipamo ju listićima badema i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta. ; Pečenu savijaču narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mozzarellu narežemo na kockice, mini rajčice prepolovimo, oprani i očišćeni patlidžan narežemo na ploške, stavimo ih u posudu s vodom i pokapamo sokom od limuna da ne oksidiraju, a potom ih ocijedimo i osušimo na kuhinjskom papiru.
- U tavu, na 4-5 žlica ugrijanog maslinovog ulja, dodamo ploške patlidžana i pržimo ih okrećući i dolijevajući maslinovo ulje po potrebi.
- Nakon 10-ak minuta ploške patlidžana izvadimo i stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, a na ulje od prženja dodamo prepolovljene mini rajčice, posolimo ih i pirjamo na jakoj vatri 10-ak minuta, da ispari tekućina koju ispuste.
- Za to vrijeme uzmemo tri puta po dvije kore za savijače i složimo ih na radnoj površini, tako da se jedna s drugom preklapa s jednom trećinom, kako bi dobili dugačku savijaču.
- Zatim kore i spojeve premažemo mješavinom vode i ulja, posipamo krušnim mrvicama, uzdužno rasporedimo kriške pancete, posipamo kockicama mozzarelle, preko sira stavimo rajčice, posipamo sušenom majčinom dušicom i origanom, preko svega rasporedimo ploške patlidžana i tako nadjevene kore savijemo u savijaču.
- Potom savijaču premažemo mješavinom vode i ulja te ju savijemo u oblik puža.
- Tako pripremljenu savijaču premjestimo u nauljenu vatrostalnu posudu, posipamo ju listićima badema i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 40-ak minuta.
- Pečenu savijaču narežemo, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 53
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|